19. kolo
28.01.2023 16:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Pedri (© AFP)

Katalánské derby pro sebe uzurpovala Barcelona, rozhodl Pedri

Zhruba hodinu dokázala Girona vzdorovat slavnějšímu rivalovi z Katalánska a nakonec na jedinou branku mladíka Pedriho odpověď nenašla. Derby tak pro sebe získala Barcelona a díky třem bodům si upevnila vedení v LaLize.

Barcelona vstupovala do derby jako jasný favorit a jakýkoliv bodový zisk pro domácí by byl velkým překvapením. Girona si ale věřila a nakonec nebyla bodovému zisku zas tak daleko.

V prvním poločase byl k vidění klasický obraz hry s větším držením balónu ve prospěch Barcelony, ale s minimální koncovkou. Xaviho svěřenci vystřelili v této části hry jen dvakrát na branku a Gazzaniga stejně moc práce neměl. Asi nejvýraznější okamžik přišel ve 29. minutě, kdy pálil nepřesně Ansu Fati.

Gironě se dařilo držet ofenzivní hvězdy Barcelony na uzdě, nicméně v 61. minutě se stejně měnilo skóre. Gazzaniga nezachytil na malém vápně přihrávku Alby a Pedri měl před prázdnou brankou snadnou úlohu.

Domácí sice za pět minut rozjásali své fanoušky, nicméně zbytečně, protože celé gólové akci předcházel ofsajd. Girona to musela více otevřít a tím se vystavovala nebezpečným brejkům Barcy.

Velkou šanci zazdil tři minuty před koncem Martín, když zblízka trestuhodně hlavičkoval mimo. Barcelona sice pojistku nevstřelila, ale utkání dovedla do vítězného konce. V nastaveném čase ještě neudržel nervy na uzdě trenér Míchel a po červené kartě musel lavičku opustit. Na konečném výsledku se však nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net, o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele