Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 3, 6. kolo
25.09.2022 18:00 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Dalga Arena, Baku

Reportáž

Ázerbájdžán šokoval favorita třemi góly

Kazachstán naprosto propadl a v Ázerbájdžánu dostal tři branky. Velký podíl na tom mělo poměrně brzké vyloučení obránce Alipa, po němž se obrana hostí rozpadla.

Kazachstánu vlastně už o nic nešlo, první příčku měl už dávno zajištěnou a dnes si chtěl jen vylepšit skóre. Ázerbájdžán hrál především o to, aby se udržel na druhém místě před dotírajícími Slováky. V prvních minutách se Kazachstán trochu překvapivě bránil. O rozruch před brankářem Šackyjem se staral především domácí útočník Šejdajev, ale ani jedna z jeho úvodních dvou střel si cestu do sítě nenašla.

Kazachstánu dnes utkání nevycházelo podle představ, což ve 35. minutě podtrhl Nuraly Alip. Ten totiž v rozmezí dvou minut dostal dvě žluté karty (ostrý faul a následné protesty směrem k rozhodčímu) a byl vyloučen. Kazachstán bez něj směrem dopředu prakticky nic nevymýšlel. Naopak brankář Šackij čelil další nepříjemné ráně z kopačky Hagverdiho a hlavičce Ozobiće.

Ázerbájdžán tlačil svého soupeře, kterému evidentně docházely síly a za svou snahu si zasloužil gól. Nakonec mu pomohl soupeř sám. Po rohovém kopu si totiž míč do vlastní brány srazil Aleksandr Maročkin!

Kazachstán se ocitl na kolenou, protože jeho obrana naprosto přestala reagovat. Patnáct minut před koncem utkání našel Bajramov centrem od rohu hlavu Filipa Ozobiće, který poslal míč do sítě. Definitivní tečku za jasnou výhrou Ázerbájdžánu dodal Anatolyj Nurijev, jenž napálil míč ve vápně přímo k tyči.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele