Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 3, 5. kolo
23.09.2022 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ermedin Demirović (© AFP)

Bosna těsně porazila Černou Horu a zajistila si postup do elitní Ligy A

Důležitý souboj o postup do vytoužené Ligy A nakonec zvládl mírný favorit tohoto pátečního utkání. Bosna díky rozdílové brance Ermedina Demiroviče z nastavení prvního poločasu zvítězila nejtěsnějším poměrem 1:0 a před závěrečným duelem si vytvořila na vedoucí příčce nedostižný čtyřbodový odstup. V dosavadním průběhu tak ani jednou neprohrála a s jedenácti body suverénně dominuje skupině 3, Černá Hora naopak zůstává druhá se sedmi body.

Černohorci sice definitivně ztratili naději na první místo zaručující postup, ovšem na druhou stranu si taktéž zajistili udržení v Lize B. I kdyby totiž na závěr podlehli v domácím prostředí Finsku a Rumunsko dokázalo porazit Bosnu, tak vzhledem k lepší bilanci vzájemných střetnutí s Rumuny již nemohou sestoupit o patro níže. Domácí vstoupili do tohoto střetnutí o něco aktivněji a první větší možnost si vypracovali již po necelých čtyřech minutách hry.

Dostal se do ní rekordman v počtu reprezentačních startů i nastřílených gólů Edin Džeko, jenž nebezpečně vystřelil po rohovém kopu, ovšem horní tyčku přestřelil o značný kus. Krátce po odehrané čtvrthodině zahrozil na opačné straně Osmajič, jenže jeho přízemní projektil směřující k levé konstrukci skvěle zneškodnil pozorný gólman Šehič. Ve 29. minutě chtěl otevřít gólový účet domácí Hadžiahmetović, ale levou tyč přeci jen těsně minul.

Bosně se poprvé podařilo rozvlnit síť za další tři minuty zásluhou pozdějšího hrdiny Demiroviče, avšak jeho trefa nakonec neplatila kvůli ofsajdu. Ihned na to mířil o pár decimetrů vedle také aktivní Džeko, ale v první nastavené minutě rozhodl o výhře mírného favorita právě Demirovič. Ten se po centru z křídla a následné prodloužené hlavičce Džeka dostal ke střele ze středu pokutového území a svůj přízemní skákavý pokus usměrnil přímo do pravého dolního růžku.

Domácí si po změně stran s přehledem hlídali jednogólový náskok a svého protivníka vůbec k ničemu nepustili, po závěrečném hvizdu tak mohli zaslouženě slavit.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele