Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 3, 6. kolo
26.09.2022 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Stevan Jovetić a Teemu Pukki (© AFP)

Finsko přehrálo oslabenou Černou Horu a zachránilo se v Lize B

Černá Hora doplatila ve svém posledním utkání tohoto ročníku Ligy národů na nedisciplinovanost, jelikož proti Finsku hrála od 17. minuty bez vyloučeného Žarka Tomaševiće, během úvodních dvaceti minut nasbírala od francouzského rozhodčího Letexiera hned pět žlutých karet a navíc v polovině druhé půle neudržel nervy na uzdě trenér Miodrag Radulović. Finové se naopak po výhře 2:0 udrželi ve druhé výkonností kategorii.

Severský výběr potřeboval před tímto utkáním vyhrát, jelikož konkurenční Rumunsko dle očekávání zdolalo Bosnu (4:1). O svém vítězství rozhodlo krátce po změně stran, kdy vsítilo obě dvě branky a celkově se posunulo na druhé místo tabulky s osmi body. Naopak Černohorci po druhé porážce v řadě za sebou klesli na třetí příčku se sedmi body a sestupující Rumuny za sebou nechali jen díky lepší bilanci vzájemných utkání.

Přitom domácí začali o něco lépe a do vedení se mohli dostat po necelé čtvrthodině hry, avšak Jovetićův volej z hranice šestnáctky odvrátil fantasticky jednoruč nad svou branku brankář Hrádecký. Černá Hora si výrazně zkomplikovala svou situaci o pár minut později. Tomašević obdržel první žlutou kartu v 9. minutě, v inkriminovaný moment si bezohledně vyšlápl na hostující hvězdu Pukkiho a Letexier ho po druhé žluté kartě předčasně poslal do sprch.

Zhruba po odehrané půlhodině mohl poslat hosty do vedení Oliver Antman, ovšem pozorný gólman Mijatović odvrátil jeho skákavý projektil na rohový kop. Stejný hráč přeci jen poslal svůj výběr do důležitého vedení dvě minuty po výměně stran. Tentokráte po hezké přízemní kombinaci převzal finální nahrávku od Pukkiho a z hranice brankového území zakroutil balón přesně do protějšího spodního růžku.

Finsko pojistilo svůj náskok o pět minut později. Benjamin Källman si seběhl ke vzdálenější konstrukci na tečovaný pas Antmana z levé strany a razantní hlavičkou z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť. Frustrace domácích vyvrcholila v 68. minutě, kdy kouč Radulović za nevybíravé poznámky směrem k Letexierovi uviděl přímou červenou kartu. Černá Hora chtěla zdramatizovat duel v samém závěru po chybě Hrádeckého, jenže rána Đurđeviće byla na poslední chvíli zablokována a poté již k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele