Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 4, 2. kolo
05.06.2022 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Makedonští fanoušci (© AFP)

Severní Makedonie si očekávaně poradila s Gibraltarem

Překvapení se nekonalo. Severní Makedonie po úvodní remíze na půdě Bulharska uhrála tři body proti Gibraltaru, a to díky brankám Enise Bardhiho z první půle a Bobana Nikolova z té druhé. Celek z Pyrenejského poloostrova si tak chuť po debaklu v Gruzii nespravil, zatím má v Lize národů na svém kontě šest obdržených gólů, žádný vstřelený a je v tabulce poslední.

Severní Makedonie vstoupila do utkání docela zostra, už v 7. minutě se třásla za domácím brankářem Coleingem branková konstrukce, to když ji orazítkoval svou střelou Ristovski. Na opačné straně se pokoušel změnit bezgólový stav Valarino, který zakončoval levačkou, avšak do prostoru tří tyčí nezamířil. Ve 21. minutě se již skóre přece poprvé změnilo, a to po rohovém kopu. Bardhi ho rozehrál nakrátko, Alioski mu míč narychlo vrátil, následný úprk prvně jmenovaného do vápna nikdo nezastavil, a tak mu nedělalo problém překonat Coleinga.

Gibraltar ve druhém poločase nenašel cestu za vyrovnáním, nutno podotknout, že hosté vzadu působili v defenzivních činnostech velmi jistým dojmem. Jejich náskok byl každopádně notně vrtkavý, stvrdit výhru se jim přitom dlouhou dobu nedařilo. Až v 84. minutě byla celá situace rozseknuta. Bardhi vyslal přihrávku dopředu, Babunski merunu protečoval do šestnáctky, tam dost zazmatkoval bránící Mascarenhas-Olivero, jenž se nechal školácky přetlačit napadajícím Nikolovem, a Coleing, jemuž balón propadl mezi nohama, už inkasování mohl stěží zabránit.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele