Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 4, 4. kolo
12.06.2022 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Gruzie napočtvrté už nevyhrála a s Bulharskem remizovala v bezbrankovém poměru

Gruzie v první polovině tohoto ročníku Ligy národů jasně ovládla čtvrtou skupinu, jelikož ve třech duelech neztratila ani bod a navíc se mohla chlubit vynikajícím skóre 12:2. Před zhruba týdnem v Sofii se odehrál ofenzivní koncert, ve kterém padlo hned sedm branek, tentokráte byl k vidění mnohem opatrnější průběh. Domácí výběr zaznamenal svou vůbec první ztrátu, po bezbrankovém výsledku je jeho náskok na druhou Severní Makedonii už jen tříbodový.

Svěřenci trenéra Georgiho Ivanova nevyhráli ve čtyřech utkáních ani jednou a do Ligy B už postoupit nemohou, se třemi body na kontě jim totiž patří třetí místo. Na druhou stranu zvýšili svůj náskok před posledním Gibraltarem na dva body. Diváci se žádné zajímavé podívané nedočkali, za celých devadesát minut se zrodily jen dva střelecké pokusy přímo na branku po jednom na každé straně.

Gruzínci sice častěji drželi míč na svých kopačkách a celkově svého protivníka výrazně přestříleli, ani přesto se však gólové radosti nedočkali. První nebezpečnější šance byla k vidění zhruba v polovině úvodního dějství, ovšem Kvekveskirimu rána z pětadvaceti metrů příliš nesedla a balón letěl vysoko nad břevno. Domácí po změně stran přidali a v 55. minutě byli blízko ke kýžené rozdílové trefě.

Na levé straně odvedl vynikající práci Kvaracchelija a u přední tyče našel nabíhajícího Mikautadzeho, jenž ale prostor tří tyčí netrefil zhruba o metr. Největší možnosti tohoto zápasu se urodily krátce po odehrané hodině, kdy nejprve po úniku Kvaraccheliji a následném lobu odkopl míč do bezpečí vracející se Galabov a pak brankář Mihajlov brilantně vyrazil prudkou hlavičku Mikautadzeho. Poté se již nic zásadního nestalo a výsledek se tak nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele