Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 2, 4. kolo
13.06.2022 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Islanďané slaví gól (© AFP)

Island nevyhrál ani napotřetí, Izrael uzmul remízu a udržel se ve vedení skupiny

Hned dvakrát se Island dostal do jednobrankového náskoku, pokaždé o něj ale přišel, a tak se do jeho statistických kolonek zaznamenala pouze třetí remíza v pořadí. Ta tak zajistila Izraeli průběžnou vedoucí příčku v tabulce druhé skupiny béčkové ligy před zářijovým programem. Podobně jako před pár dny v Haifě se konal rovnoměrný střet, jenž vyústil i ve stejný rezultát.

Domácí vstoupili do zápasu moc povedeným způsobem a hned v 9. minutě se ujali vedení. A lidově řečeno tak trochu právě po islandsku. Magnússon vhodil dlouhý aut do šestnáctky, tam Grétarsson sklepl míč pro Thorsteinssona, který hlavou nasměroval míč obloučkem za marně se natahujícího gólmana Marciana. Pak se ve dvou dobrých možnostech ocitli na druhé straně Dabbur s Jaberem, oba nicméně zamířili jenom do rukavic Rúnarssona. Do velké tutovky se následně propracovali Islanďané, podnikli totiž rychlý brek, Sigurdsson se objevil úplně sám před Marcianem, jenže ten proti svému soupeři zavčasu vyběhl a jeho zakončení zneškodnil.

Ve 35. minutě se Izrael dočkal vyrovnání. Abada uvolňoval napravo Dasu, ten balón navrátil dozadu do vápna, odtud vypálil Safouri, přičemž jeho pokus tečoval nešťastně do vlastní sítě bránící Grétarsson. Celek ze severu Evropy se každopádně mohl dostat znovu do sedla, a to v závěru první půle, kdy přímák zahrál Magnússon, ovšem svou dělovkou trefil pouze břevno.

Jestliže úvodní pasáže prvního poločasu vyšly Islandu moc dobře, pak stejný scénář se psal vlastně taktéž pro ten druhý. V 60. minutě bránící Menachem nedokázal zastavit Sigurdssona, jehož přihrávku z těžkého úhlu vyrážel Marciano jenom před sebe, ze druhé vlny si tedy sběhl k meruně Helgason, jenž ji umístil bez větších problémů do poloprázdné branky na bližší tyč.

O pár chvil později ale hosté upravili skóre podruhé, přičemž nerozhodný stav ve finále držel až do závěrečného hvizdu rozhodčího Strukana. A jednalo se o poměrně netradiční situaci. Od pravé strany přetáhl Dasa centr na vzdálenější tyčku, kde Peretz předskočil beka Sampsteda a zamířil hlavou na Rúnarssona. Zdálo se, že mu bude připsán bravurní zákrok, jenže nakonec se do hry vložil VAR, který celou událost přezkoumal, a přestože chorvatskému arbitrovu na hodinkách nic nepíplo, ukázalo se, že míč již opravdu přešel celým objemem brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele