Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 2, 1. kolo
02.06.2022 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Shon Weissman (© AFP)

Island ztratil výhru až v závěrečných pasážích, Izrael stačil duel zremizovat

Premiéra trenérovi Alonovi Hazanovi na lavičce Izraele nedopadla vyloženě špatně. Island ještě šest minut před koncem vykazoval jednogólový odstup od svého rivala, ten nicméně nakonec dokázal na úvod Ligy národů urvat alespoň bod. Svěřenci kouče Arnara Vidarssona však zásadně smutnit nemohli, konečná remíza se totiž jevila jako zcela zasloužený rezultát.

Úvodní pasáže utkání s sebou nepřinesly mnoho zajímavých momentů, v podstatě nikterak nepředznamenávaly fakt, že nakonec nabídne hned čtyři přesné zásahy. Situace se na každý pád začala hýbat směrem kupředu ve 25. minutě, kdy se Izrael ujal vedení. Předvedl velmi umnou rychlou akci na levé straně, Abu Fani přiťukl míč k Solomonovi, ten vletěl do vápna, odtud zaslal pas na zadní tyč, kde nikým nehlídaný Abada pohotově zacílil do prázdné brány.

Ve 35. minutě se pokoušel Island vyrovnat, nicméně Thorsteinssonovu střelu levačkou ještě stačil brankář Marciano lapit. Ale o sedm minut později již přece kapituloval. Thorsteinsson hledal svým centrem zleva v šestnáctce operujícího Gudjohnsena, a byť ten na míč nedosáhl, Marciano ho vyrážel pouze k nohám Helgasona, který snadno doklepával za brankovou čáru.

Krátce po obrátce se domácí mohli dostat zpátky na koně, Abada ze slušné pozice na gólmana Rúnarssona nevyzrál, a tohle neproměnění šance nakonec hosté tvrdě ztrestali pár okamžiků na to. Magnússon ve středu hřiště dostal až příliš prostoru, čili od středové čáry vyprodukoval parádní kolmici, kterou napravo uvolnil Sigurdssona, ten pak vletěl do pokutového území, a jelikož si Marciano nepočínal úplně nejjistěji, soupeřova střela mu propadla pod rukou do sítě.

Islanďané se od té chvíle vlastně soustředili především na obranné činnosti a docela solidně se jim dařilo držet protivníka na uzdě. V 70. minutě byli samozřejmě dost rádi, že Weissmanovu příležitost dokázal zlikvidovat Rúnarsson, ovšem v 84. minutě již došlo na vyrovnání. Leidner vyslal od levé lajny přesný centr do vápna, kterým našel pohotově hlavičkujícího Weissmana.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele