Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 3, 5. kolo
22.09.2022 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Reprezentace Kazachstánu (© AFP)

Kazachstán opět vítězný, Bělorusko nejspíš sestoupí

Kazachstán potvrdil, že letošní ročník Ligy národů mu extrémně sedí a připsal si do tabulky další tři body. Hosté z Běloruska naopak znovu ukázali, jak špatné období prožívají. Pokud dnes večer Ázerbájdžán získá aspoň bod se Slovenskem, pak je Bělorusko definitivně odsouzeno k sestupu.

Kazachstán si získává pozornost mnoha fanoušků, protože v téhle nabité skupině byl vším, jen ne favoritem na postup. Ale zatím si vede naprosto suverénně. A dnes na to jen navázal. V úvodních minutách se sice domácí dostali mírně pod tlak, ale ze strany Bělorusů to byly spíš náznaky než vyložené šance. Jak rána Bogomolského, tak o něco později i hlavička Vladislava Klimoviče mířily mimo.

Kazachstán se delší dobu nemohl dostat do větší šance, ale když už se mu to povedlo, byl z toho hned gól. Ve 29. minutě nahrál Ramazan Orazov krásnou průnikovou nahrávkou Michailovi Gabyševovi a jeho rána levačkou skončila v síti brankáře Chatkevyče.

Bělorusko se ale nevzdalo bez boje a v posledních vteřinách první půle dokázalo srovnat. Kirill Pečenin našel centrem po standardce Pavla Savického a zkušený útočník dal svou sedmou reprezentační branku.

Do druhé půle vstoupilo lépe domácí mužstvo a zejména rána Ajmbetova pořádně vyděsila brankáře Chatkevyče. Pak ale nastala delší hluchá pasáž, kterou prolomila až 79. minuta. Ajmbetov vyslal do vápna pas na Baktyora Zajnutdinova a jeho rána zamířila do sítě - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele