Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 2, 6. kolo
27.09.2022 20:45 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Kypr padl vysoko s Kosovem a o záchranu Ligy C se bude muset poprat v baráži

Kypr před pár dny nečekaně porazil Řecko, do té doby protivníka, který vykazoval zisk sta procent bodů, jenže na svůj výkon na půdě Kosova absolutně nenavázal, a musí se o udržení céčkové úrovně Ligy národů poprat v dodatečné baráži. Přitom ve finále by mu stačilo uhrát aspoň bod, protože Řekové doma skolili Severní Irsko, k němu měl však prostě hodně daleko.

Domácí v pátém kole skupinové fáze nestačili v Belfastu na Severní Iry, a bylo evidentní, že si chtějí za každou cenu spravit náladu. Po vítězství byli, možná trochu paradoxně, hladovější než jejich soupeř, byť ten bojoval o přímé uchování své příslušnosti v Lize C. Ve 22. minutě přišla na řadu první trefa tohoto střetnutí, Muslija se dostal k míči v rohu pokutového území a i odtud vyslal ukázkovou střelu, která brnkla o brankovou konstrukci a zapadla za brankovou čáru. A v samém závěru prvního dějství Kosovo udeřilo gólově podruhé, to když Muriqi klepl míč k Rrudhanimu, ten se elegantně zbavil bránícího Katelarise a lehce svou levačkou zacílil.

Kypr pořád na hrací ploše tápal, v jeho podání zkrátka zlepšení nebylo na místě, a tak si jeho konkurent mohl užít ještě další tři přesné zásahy, jelikož defenzíva nepatřila i nadále mezi ty nejsilnější stránky ostrovního celku. Sotva sudí Tohver zahájil druhé dějství, už Kypr lovil ze své sítě merunu také potřetí. Muriqiho zakončení stačil ještě gólman Panayi reflexivně vyrazit do své tyčky, nicméně k dorážce se propracoval Rashani, jenž snadno míč uklízel do prázdné brány. A v 52. minutě se již uvedl na listinu šutérů konečně také sám i nadále aktivní Muriqi, jenž zužitkoval bez obtíží kolmici od Muslijy. V 81. minutě se Kypr dočkal svého čestného úspěchu, z halfvoleje se prosadil parádně Roberge, poslední slovo si ovšem vzalo Kosovo a nepopulárního bůra zasadil svému protivníkovi svou hlavičkou Muriqi, a to po pasu Rashicy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

ty uz netipuj ty šašo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele