Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 2, 2. kolo
05.06.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Dvě červené karty pro Kosovo. Řecko díky Bakasetasově trefě slavilo vítězství

Řecko v Lize národů vyhrálo i ve druhém venkovním zápase, po skalpu Severního Irska opět udrželo čisté konto a skolilo Kosovo. To naopak nenavázalo na své úvodní vítězství z Kypru, za celých devadesát minut nevsítilo jedinou branku a muselo se smířit s neúspěchem. Tenhle duel navíc dohrávalo o devíti mužích v poli, obě vyloučení přišla na řadu ve druhém dějství.

Domácí si vytvořili první větší šanci utkání v 5. minutě, Zeneli se ocitl v opravdu hodně dobré pozici, jenže na brankáře Vlachodimose vyzrát nedokázal. Řecko naopak vykázalo úspěšnější produktivitu a ve 36. minutě se vlastně z ničeho nic ujalo vedení. Tsimikas zleva přihrál blíže do středu pole, za vápnem ještě Mantalos stačil prostrčit balón na Bakasetase, který levačkou zacílil tvrdě k tyčce. Brankář Muric se snažil po střele natáhnout, nebylo tomu však zavčasu.

Ani po přestávce pak Kosovo nenašlo cestu za vstřeleným gólem. Každopádně za červenými kartami ano. Tu první vyinkasoval po dvou udělených žlutých Aliti, jenž v 72. minutě zastavil u lajny nedovoleně pronikajícího Limniose. A v samém závěru se nechal vyloučit také Muric, který ve snaze zastavit soupeřovu akci vyběhl za vlastní pokutové území, zahrál rukou, takže verdikt rozhodčího Beatona zněl jasně. Jednalo se totiž o zmaření zjevné brankové možnosti.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele