Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 1, 5. kolo
22.09.2022 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Albert Rosas (© AFP)

Andorra znovu nenechala Lichtenštejnsku ani bod, o výhře rozhodla hned zkraje zápasu

Reprezentace Andorry v utkání skupiny D1 Ligy národů porazila ve venkovním zápase Lichtenštejnsko 2:0. Celek z Pyrenejského poloostrova si během celého duelu udržoval herní převahu, kterou již ve čtvrté minutě přetavil ve vítězný gól Albert Rosas. Tímto výsledkem si hosté pojistili konečnou třetí příčku, domácí naopak zůstanou poslední.

Lichtenštejnsko, otloukánek jedné z nejslabších skupin celé Ligy národů, vstupovalo do utkání s nulou na kontě získaných bodů a pouhým jedním vstřeleným gólem. Andorra na tom byla o trochu lépe, když doposud získala čtyři body. Poslední vzájemný zápas navíc dokázala ovládnout, a před duelem se tak nacházela v lepším rozpoložení.

Hosté vstoupili lépe i do tohoto střetnutí, když si po čtyřech minutách na centr Alexe Martíneze z pravé strany naskočil nikým nehlídaný Rosas a přesnou hlavičkou k levé tyči otevřel skóre zápasu. Ve 20. minutě mohl Martínez zdvojnásobit vedení Andořanů, jenže jeho střela šajtlí jen proletěla okolo levé tyčky. O šest minut později to zkoušel střelou z přímého kopu Jesús Rubio, Benjamin Büchel si ale s jeho pokusem poradil. Lichtenštejnci toho kromě řady ostrých zákroků v prvním poločase příliš nepředvedli, a do šaten tak odcházeli s jednogólovou ztrátou.

Martínez mohl svůj vynikající výkon korunovat v 64. minutě, když se hlavou opřel do míče letícího z pravé strany. Ačkoliv jeho pokus zprvu nevypadal příliš nebezpečně, tak nakonec Büchela pořádně vylekal, jelikož ho zastavila až horní branková konstrukce. Pojistku přidal až v 80. minutě Joan Cervós, jenž se dostal k odraženému balonu a po zmatcích v obraně propálil domácího gólmana.

Andorra tak potvrdila v souboji fotbalových trpaslíků roli mírného favorita a připsala si tři body do tabulky. Na vítězství se pokusí navázat v neděli, kdy ji bude čekat duel s Lotyšskem. Lichtenštejnsko změří ve stejný den síly s Moldavskem.

Autor: Livesport.cz / Adam Weikert

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele