Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 1, 5. kolo
22.09.2022 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Premiérový bod přišel příliš pozdě. Litva po remíze s Faerskými ostrovy sestupuje

Fotbalisté Litvy nezvítězili ani v pátém utkání skupiny C1 Ligy národů a na domácím hřišti pouze remizovali s Faerskými ostrovy 1:1. O zisk bodu se po čtyřech porážkách v řadě postaral vyrovnávací trefou na konci první půle Vykintas Slivka. Tento dílčí úspěch však již nic nezměnil na jistotě litevského sestupu.

Litevci měli po více jak tříměsíční pauze možnost napravit hrozivé výkony, které je během léta provázely. Reprezentace z Pobaltí totiž prohrála všechna čtyři utkání ve skupině a se skóre 1:12 se nacházela na posledním místě tabulky. Faerské ostrovy na druhé straně dvakrát v řadě neprohrály, i přesto však stále neměly jisté setrvání v Lize B.

Od začátku utkání hrály oba celky velmi opatrně a až na výjimky se míč pohyboval kolem středu hřiště. O to překvapivější byla vedoucí branka Faeřanů, která padla ve 22. minutě po rozehrání volného přímého kopu. Na centr Jóannese Bjartalida si nejlépe naběhl nikým nebráněný Jákup Andreasen a přesnou hlavičkou uklidil míč do sítě domácích. Obdržený gól Litevce lehce nakopl a ještě do přestávky se jim podařilo vyrovnat. Míč se po střele z otočky Arvydase Novikovase odrazil k osamocenému Slivkovi, který jej i s pořádnou dávkou štěstí dostal za brankovou čáru.

Po návratu z kabin byl k vidění podobný fotbal jako v prvním poločase. Ani jeden z celků se nikam příliš nehnal a oba gólmani byli prakticky bez práce. S postupem času se tempo hry přece jen trochu zvýšilo, do nebezpečného zakončení se však za celou druhou pětačtyřicetiminutovku žádný z hráčů ani tak nedostal.

Utkání tedy dospělo do remízového konce. Další duel odehrají obě reprezentace již tuto neděli. Litevci svedou souboj s Lucemburskem, Faerské ostrovy pak změří síly s Tureckem.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele