Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 1, 5. kolo
22.09.2022 18:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Lotyšsko doma překvapivě padlo a Moldavsko se na něj dotahuje

Lotyši by určitě moc rádi zvýšili svůj náskok na čele skupinové tabulky a s tímhle cílem šli do domácího utkání. Jenže to se jim nepovedlo, naopak se k nim Moldavsko přiblížilo na rozdíl dvou bodů.

Hosté začali kousat už od prvních chvil. Hned dvakrát po sobě v krátkém intervalu se do šance protlačil Vitalie Damaşcan, byť jeho rány byly vždy zablokované pozornou domácí obranou. Lotyšsko si muselo trochu stěžovat i na smůlu, protože v 11. minutě trefil Kristers Tobers po centru Savalniekse břevno!

Možná o to větší překvapení se stalo ve 26. minutě. Sergiu Plătică dostal dostatek prostoru na straně a načechral do vápna parádní centr. K němu se prodral docela suverénně mladý obránce Ioan-Călin Revenco a neomylně zakončil - 1:0.

Vitalie Damaşcan se ještě do konce poločasu pokusil o zakončení, ale tentokrát mířil mimo tři tyče. A s Lotyšskem to bylo stále horší. Ve 45. minutě už se domácí možná viděli v šatně, když jeden z rohových kopů poslal do sítě útočník Dunajské Stredy Ion Nicolaescu a hosté vedli o dvě branky.

Lotyšsku nezbývalo nic jiného, než se pořádně obout do ofenzivy. A na začátku druhé půle se lotyšský výběr opravdu dostával do koncovky poměrně často, zatímco Moldavsko spíš jen běhalo bez míče. Jediná věc, kterou ale za celý druhý poločas domácí dokázali, bylo snížení. Deset minut po změně stran se o to po centru Emsise postaral Janis Ikaunieks.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele