Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 2, 6. kolo
27.09.2022 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Georgios Masouras a Dimitrios Pelkas (© AFP)

Severní Irsko se i přes porážku v Řecku udrželo v Lize C

Severní Irsko po premiérové výhře nad Kosovem (2:1) sice nezvládlo závěrečnou zkoušku v Řecku a prohrálo 1:3, ovšem díky debaklu Kypru v Kosovu (1:5) nakonec udrželo Ligu C s pěti body a právě poslední Kypr (shodný počet bodů) za sebou nechalo díky lepšímu skóre. Řekové naopak napravili své předchozí zaváhání s Kyprem (0:1) a s třetí výkonnostní kategorii se tak rozloučili očekávanou výhrou.

Domácí suverénně obsadili první místo ve skupině 2 a s patnácti body za sebou nechali druhé Kosovo o bodů šest. Ostrovní národní tým měl s Kyprem shodnou vzájemnou bilanci (0:0, 2:2) a o jeho udržení tedy rozhodlo až závěrečné skóre. Favorizovaný řecký výběr dominoval na trávníku od samého začátku a svého úterního soupeře vysoko přestřílel, hosté dokázali zužitkovat svou jedinou střelu mezi tři tyče za celých devadesát minut.

První větší možnost byla k vidění po necelé odehrané čtvrthodině a hned skončila vedoucím gólem Řecka. Po nepříjemném centru z pravého křídla neudržel balón ve svých rukavicích gólman Peacock-Farrell a hlavičkující Dimitrios Pelkas vzápětí rozvlnil síť svou pohotovou rybičkou z hranice brankového území. Hosté to však v žádném případě nezabalili a ani ne o čtyři minuty později nečekaně srovnali krok.

O vyrovnání se postaral Shayne Lavery, jenž si seběhl do předbrankového prostoru na vynikající centr Davise z levé strany a přízemním projektilem z první nedal brankáři Vlachodimosovi žádnou naději na úspěch. Od tohoto okamžiku se hrálo mnohem taktičtěji a hra se znovu rozhýbala až po přestávce, rozdílovou trefu vsítil v 55. minutě Georgios Masouras.

Osmadvacetiletý záložník Olympiakosu obdržel finální nahrávku do volného prostoru od Bakasetase a zcela osamocen zamířil po zemi přímo k pravé tyčí. Severní Irsko začalo hrát s přibývajícím časem na obrovské riziko a potřetí na to doplatilo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jelikož z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Petros Mantalos a jeho razantní projektil se zkroutil k levé konstrukci kolem pozdě zasahujícího Peacocka-Farrella.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele