Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 2, 6. kolo
26.09.2022 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Estonsko zakončilo Ligu národů jasnou výhrou na půdě San Marina

Estonsko na půdě San Marina jasně potvrdilo, že se do céčkové úrovně Ligy národů prorvalo zcela zaslouženě, na Apeninském poloostrově si s chutí zastřílelo a stvrdilo svou první příčku v tabulce se stoprocentním bodovým ziskem. O dvě branky se postaral Henri Anier, na listinu střelců se zapsali taktéž Taijo Teniste a Rauno Sappinen. Domácí si žádnou branku nezapsali.

Hlavní otázky byly před tímto kláním definitivně zodpovězeny, oba celky tak nemusely řešit žádné krizové momenty a mohly v podstatě směřovat své fotbalové počínání na zlepšován, hledání nových poznatků či zkoušení různých variant. San Marino dle očekávání soustředěně a trpělivě vyčkávalo, co že jeho soupeř vymyslí, a až do 38. minuty drželo nerozhodný stav. Pak se nicméně Estonci úspěšně prosadili, to když Vaštšuk ve vápně pobídl volného Aniera, a ten následně i z těžšího úhlu dokázal přelstít gólmana E. Benedettiniho střelou na bližší tyčku.

Po přestávce Estonsko skórovalo ještě třikrát. V 56. minutě Ojamaa vyslal pas zleva na hlavu Tenisteho, jenž zacílil přesně do spodního rohu brány. O deset minut později podnikl úspěšné sólo po levé straně Sappinen, jehož prostě nezastavil bránící Palazzi, a svůj pokus nasměroval na zadní tyč. A v 78. minutě skóroval zdárně Anier, jenž si ukázkově naběhl na centr Metse.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele