Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 1, 2. kolo
21.09.2022 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyndon Dykes (© AFP)

Ukrajina se neubránila, Skotsko ji převálcovalo v poslední dvacetiminutovce

První skupina Ligy B má nového lídra. Skotsko plně oplatilo Ukrajině porážku z červnového play-off o postup na světový šampionát, v Lize národů se během poslední dvacetiminutovky nadechlo k rozhodujícímu náporu a svého konkurenta jednoznačně předčilo. Klíčový okamžik utkání zapisoval John McGinn, po něm se pak střelecky prosadil také dvakrát Lyndon Dykes.

Skotové už od úvodních pasáží směřovali za výhrou daleko hladověji, v 11. minutě se ještě neprosadil Adams, jenž svůj pokus nasměroval jen do rukavic připraveného gólmana Trubina, a v 17. minutě hlavičkoval vedle hostující brány McGinn. O pár chvil později se hlavou snažil zacílit rovněž Christie, avšak svá mířidla neseřídil správně, takže ani v tomto momentu Trubin nezasahoval, přičemž Armstrongova střela a následná dorážka Christieho též nebyly úspěšné.

Ani ve druhém poločase domácí nepolevovali, Ukrajina se v podstatě pouze bránila a v útoku i nadále hodně tápala. V 60. minutě prostrčil McTominay patičkou míč k Armstrongovi, který vypálil svou pravačkou z vyloženého postavení, jenže zamířil jenom nad břevno Trubina. A o tři minuty později byl vážně velmi blízko skórování Adams, jehož na zadní tyči pobídl svým centrem z pravé strany McGinn, nicméně smolně natrefil pouze horní brankovou konstrukci.

Tlak Skotska neustával, a vlastně se tak dvacet minut před koncem ujalo zcela zaslouženého vedení. Důrazný McGinn si v šestnáctce odstavil tělem bránícího Bondara a levačkou poslal balón do spodního rohu branky. Od té doby se celek z Ostrovů opravdu efektivně nastartoval a dočkal se ještě dalších dvou přesných zásahů. V 80. minutě se zdařilo rozvlnit síť Dykesovi, který zužitkoval pas z rohového čtvrtkruhu od Frasera, a v 87. minutě došlo na dosažení gólu z prakticky té samé akce. I v tomto případě Dykes těžil z rohového kopu, který zahrál Fraser.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele