Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 4, 3. kolo
09.06.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Luka Jović (© AFP)

Jovič přisoudil Srbsku těsnou výhru ve Švédsku

I když Srbsko na úvod nového ročníku Ligy národů nestačilo doma na Norsko, spravilo si pak chuť v souboji se Slovinskem a po vítězství ve Švédsku se navíc zase vrátilo do bitvy o první příčku, poněvadž Norové v souběžně hraném duelu nečekaně ztratili se Slovinskem. Jedinou trefu v Solně zařizoval Luka Jovič krátce před obrátkou, skandinávský výběr poté nevyrovnal.

Dost stěží se oba celky propracovávaly do nějakých slibnějších příležitostí. První poločas byl jasným důkazem těchto tvrzení, přesto přece právě on nabídl onu nejdůležitější situaci, která o osudu toho klání ve finále rozhodla. Těsné před přestávkou se přitom opravdu začalo na hřišti jaksi něco dít, ve 43. minutě jako první zahrozili Srbové, a to po přímém volnému kopu, který zahrál Tadič, ten hledal na zadní tyčce Milenkoviče, avšak ten na jeho pas o kousek nedosáhl.

Na opačné straně si naopak Švédové o pár chvil později vytvořili také svou tutovku, to když Cajuste zleva vyslal prudkou přihrávku na bližší tyčku, nabíhající Claesson okamžitě z voleje vypálil, nicméně jeho pokus zamířil vedle brány. Ve třetí minutě nastavení pak Srbové z asi poslední šance úvodního dějství skórovali. Tadič od rohového praporku zaslal centr do vápna, tam Pavlovič sklepl balón pro Joviče, který z blízkosti bez problémů přelstil gólmana Olsena.

A domácí na tohle inkasování ve zbytku zápasu jakkoli reagovat nedokázali, přičemž směrem dopředu i nadále nijak nezářili a ztuha se do nějakých možností vůbec dostávali. Vlastně tak potvrdili, že tenhle reprezentační sraz je nezastihl v dobré pohodě, jejich herní projev obecně postrádá ty kvality, jaké by si představovali dlouhodobě. Srbsko svůj náskok zkrátka uhlídalo.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com, espreso.co.rs

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele