15. kolo
24.11.2007 17:10 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Lyon 0:2

Olympique Lyon si upevnil první místo v tabulce Ligue 1, když v prvním zápase patnáctého kola porazil na Stade dele Route domácí tým Rennes. Již v páté minutě otevřel skóre z pokutového kopu Juninho Pernambucano. O dvacet minut později zdvojnásobil po parádním průniku vedení hostů mladičký Hatem Ben Arfa a o vítězi prestižního duelu dvou týmů ze špičky tabulky bylo vlastně rozhodnuto.

Lyon v minulém kole prohrál s Olympiquem Marseille a na hráčích bylo od první minuty vidět, že tuto porážku chtějí odčinit. Již v páté minutě se za svoji snahu dočkali zaslouženého vedení. Švédský bek ve službách domácího Rennes Petter Hansson zastavil ve vápně nedovoleným způsobem Karima Benzemu a pískala se penalta. Brazilec Juninho poslal brankáře Simona Pouplina na špatnou stranu a pohodlně otevřel skóre. Po úvodní brance začalo hrát i Rennes a bývalý hráč Lyonu Sylvain Wiltord málem vyrovnal, ovšem Remi Vercoutre jeho pokus kryl. O chvíli později byl blízko i Olivier Sorlin. Jeho přímý volný kop se otřel o zeď a míč se zatavil na břevnu. Rennes se více a více dostávalo do hry a právě v tu chvíli udeřil Lyon podruhé. Hatem Ben Arfa si nedělal těžkou hlavu ani ze čtyř bránících hráčů, udělal si z nich tréninkové kužele a nechytatelnou střelou zvýšil na 0:2. Branka Rennes hodně otřásla a hosté málem rozhodli. Karim Benzema však nemířil přesně.

Ve druhé půli se sice Rennes snažilo, ovšem ani krásná střela Wiltorda k brance nevedla, protože proti byl skvělý Vercoutre. Lyon nakonec vyhrál a navíc udržel čisté konto. Radost mu však kazí zranění Karima Benzemy, který si natáhl stehenní sval a zřejmě přijde o utkání Ligy mistrů s Barcelonou.

Autor: Ondřej Štícha / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele