10. kolo
16.10.2011 17:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

AC Ajaccio - Paris Saint-Germain 1:3

PSG po pomalejším začátku válcuje ligu přesně tak, jak řada lidí vzhledem k jejich předsezonnímu posilování očekávala. Naposledy odnesl řádění Kombouarého svěřenců nováček z Ajaccia, který na domácím stadionu padl zejména díky střelecké formě Kévina Gameira v poměru 1:3.

Pařížané dorazili na Korsiku i s uzdraveným Mamadou Sakhem a už v prvních vteřinách hry dali soupeři v červenobílých dresech najevo, kdo že je na hřišti pánem. Gameiro se dostal do šance hned v první minutě; to ho ještě stihl odzbrojit Medjani, avšak hned o minutu později už bývalá opora Lorientu pálila ostrými. Nene rozehrál rohový kop, míč vybojoval Armand a útočník, který byl jednou z velkých předsezonních posil Paříže, nedal svým volejem ke vzdálenější tyči Ochoovi šanci - 0:1. Mexický gólman si tak alespoň trochu spravil chuť v minutě osmé, kdy se do dalšího voleje opřel Nené, ale Ochoa vytáhl ze svého repertoáru parádní zákrok.

Nené, snad posílený ideou možného startu za Francii na příštím mistrovství světa, patřil v úvodu hry k nejvýraznějším postavám na hřišti. Znovu to ukázal ve 13. minutě, kdy vyzval ke skórování Sissoka; míč z kopačky tohoto svátečního střelce však prosvištěl kolem tyče. Brazilský křídelník se proto pokusil vyzvat spoluhráče ke skórování z přímého kopu; Sakhova hlavička už sice mezi tři tyče mířila, ale skončila v bezpečném náručí Ochoy.

Ajaccio bylo prvních 20 minut u každého míče o krok později a jen díky Ochoovi neprohrávalo výrazněji. Pařížanům se tak mohla ve 24. minutě potvrdit hořká pravda sousloví nedáš - dostaneš: domácí se poprvé dostali alespoň k přímému kopu, se kterým si defenziva hostí nedokázala poradit zrovna ideálně a míč tak zády k bráně vydoloval Maire. A jeho pobídka Carlu Medjanimu slavila úspěch - zkušený obránce si hezky sklepl míč hrudí a volejem překonal Sirigua v bráně PSG - 1:1.

Skvělý Nene se znovu připomněl ve 33. minutě, tentokrát v obranné roli - oživené Ajaccio začalo více hrozit a málem z toho mohl být pořádný malér pro favorita, kdyby brazilský internacionál neodpálil včas Socrierovu hlavičku. Poločas tedy skončil nerozhodně, a jestliže první šanci v zápase měli Pařížané, do druhé půli vstoupili lépe domácí. Do šance se dostal opět Socrier, který vyslal parádní volej, ale Sirigu předvedl svoji kvalitu, když fantastickým reflexním zákrokem vytlačil míč z brány.

A to bylo ze strany Ajaccia vše. Kombouarého svěřenci se i po obrátce rychle rozkoukali a rychle si vybudovali dostatečný náskok. Nejdříve přišlo vedení z Gameirovy kopačky, který dokončil akci započatou centrujícím Jalletem a sklepávajícím Sissokem - 1:2. V 52. minutě už o vítězi nebylo pochyb; celá Francie už dávno ví, že když se Gameiro rozstřílí, je zle, a platilo to i tentokrát. Akci založil opět Jallet, útočný krajní bek, který nastoupil netradičně na pravém křídle; finální přihrávku na sebe vzal tentokrát Chantome a Gameiro zkušeně uzavřel hattrick - 1:3.

Po zbytek zápasu Pařížané kontrolovali hru a nenechali soupeře zvrátit výsledek. Největší šanci na korekci skóre měl Pantaloniho tým v 65. minutě, ale Sammaritano lehce přestřelil bránu, a tak PSG po suverénním výkonu bralo další tři body. Nejbohatší tým ligy se tak opět osamostatnil v čele tabulky, kde má nyní tříbodový náskok na duo Montpellier, Lyon.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

povinna vyhra.... tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

snad PSG vyhraje at mi vyjde ticket tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

dobre psg..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele