5. kolo
14.09.2012 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Stade Reims - Montpellier HSC 3:1

Fotbalisté Montpellieru před jubilejním zápasem Ligy mistrů proti Arsenalu nepředvedli dobrý výkon a na půdě nováčka z Remeše podlehli 1:3. Zatím se tak zdá, že se u obhájce titulu naplní předpoklady a že loňskou sezónu letos určitě nezopakuje. Domácí naopak mohou být spokojeni, po pěti kolech získali slušných sedm bodů a jsou v horní polovině tabulky.

Hosté přitom v zápase nebyli o nic horším týmem, jenže soupeř ho tentokráte vyučil z produktivity. Zatímco svěřenci kouče Reného Girarda vystřelili na branku hned devětkrát a pouze jednou skórovali, Remeši stačilo ohrozit hostujícího gólmana Jourdrena, který dnes navíc nepředvedl nejlepší výkon, jen pětkrát, aby se třikrát prosadila.

Pro Montpellier tak porážka znamená opravdu hodně špatný start do nového ročníku. Na kontě má už tři porážky a jen jedno jediné vítězství nad beznadějně posledním Sochaux. Do zápasu přitom vstoupil dobře, už v 9. minutě Herrera uvolnil Ait Fanu, následný záložníkův pokus ovšem skončil jen na rukavicích pozorného brankáře Kossiho.

Na druhé straně byl Jourdren poprvé v akci o pět minut později, pěkně si na něj totiž se svou střelou vyšlápl Rigonato. Celkem pohledný fotbal pokračoval i nadále a skóre se mohlo také měnit po šanci hostujícího Utaky. Jeho přízemní ránu ale dokázal polapit znovu Kossi. Domácím se nakonec podařilo vsítit první branku utkání ve 38. minutě.

Autorem byl Rigonato, který si po třech letech strávených v Tours na své konto připsal konečně premiérový zásah v nejvyšší soutěži. Na jeho dělovku po pasu od Devauxa už prostě Jourdren nedosáhl. HSCM srovnal deset minut po obrátce, jakmile si Cabella vyměnil míč s Belhandou a první jmenovaný střelou z vápna překonal Kossiho.

Hra se poté hodně srovnala, nicméně góly už do konce zápasu padaly jen do montpellierské sítě. Dvacet minut před koncem zařídil vedení Glombard, jenž se zmocnil ztraceného balónu, prošel soupeřovou obranou a přesně zacílil. Tři body ještě pečetil Courtet, kterého si našel centr právě od nejlepšího muže utkání Glombarda.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier se konecne nastartoval proti slabemu Sochaux a narozdil od Toulouse mu nedela problemy strileni golu a proto na Reims vyhraji... opet 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

to snad neni možne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele