6. kolo
03.09.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Kylian Mbappé a Lionel Messi (© AFP)

Dvakrát Mbappé, jednou Mendes, PSG znovu nezaváhalo

Jen na pár hodin pustili Pařížané na první místo Olympique Marseille, ale po vítězství na půdě FC Nantes je vše při starém. PSG vede ligu, byť jen o skóre. To mu pomohla vylepšit jasná výhře 3:0, která ale mohla být ještě vyšší, protože Kanárci hráli od 24. minuty bez vyloučeného Fábia. Dva zásahy obstaral francouzský útočník Kylian Mbappé.

FC Nantes se coby vítěz Coupe de France potkal s Pařížany už po druhé. Poprvé mu to v Trophée des Champions nevyšlo a byla z toho porážka 0:4 a ani druhý pokus nebyl optimální. Kanárci si přitom na hvězdný soubor věřili, ale pochopitelně veškeré plány narušila rychle inkasovaná branka a především pak vyloučení.

V 18. minutě to všechno odstartovalo. Lionel Messi rozdělil balón do strany na Kyliana Mbappého a ten vynikající střelou pod břevno vůbec nedal Lafontovi šanci. O šest minut později přišla z pohledu Nantes další pohroma a ta měla horší následky. Fábio zcela nesmyslně a nevybíravě sestřelil Vitinhu a po zásluze uviděl červenou kartu. To samozřejmě byla komplikace jako hrom a samozřejmě pro vývoj zápasu naprosto klíčová. Mimochodem Vitinha pro zranění později odkulhal ze hřiště.

Oslabení Kanárci nedokázali hvězdám čelit a ti postupně navýšili skóre na konečných 3:0. Messi se rozhodl nehamounit, všiml si na malém vápně úplně volného Mbappého a ten neměl problém špičkou kopačky trefit odkrytou branku.

Třetí gól zapsal v 68. minutě Nuno Mendes, když nejprve Sánches šikovně pustil balón na Neymara, ten místo prázdné branky trefil tyč a z další dorážky propálil vše před sebou právě Mendes.

Do konce utkání zbývala necelá půlhodina a stav byl pro Nantes opravdu nezáviděníhodný. Mezi střelce se tentokrát nezapsali Neymar ani Messi. Argentinec byl blízko, ale jeho placírku dobře vychytal Lafont. PSG bez problému zvítězilo 3:0 a soutěží dál kráčí bez porážky. Pokud jde o Nantes, to se propadlo na desátou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele