5. kolo
16.09.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů FC Metz (© AFP)

Méty zasadily vicemistrovi lekci z produktivity. Pohádka Lens se v nové sezoně změnila v horor

Méty navzdory papírovým předpokladům zvítězily v pátém kolem Ligue 1 na půdě loňského vicemistra Lens 1:0. Domácím ke skórování nepomohla ani drtivá územní a střelecká převaha, naopak hosté rozhodli ze svého jediného střeleckého pokusu první půle, když se ve 37. minutě akrobaticky prosadila nová akvizice ze švédského Djurgardenu Joel Asoro. Les Sang et Or tak prozatím prožívají sezonu hrůzy, když se před duelem v Lize mistrů nachází v domácí soutěži na sestupových pozicích.

Hráči a realizační tým Lens měli o dvoutýdenní reprezentační pauze o čem přemýšlet. Do sezony totiž vstoupil vicemistr Francie katastrofálně, když ani jednou ze čtyř utkání nevyhrál, přičemž hned třikrát z toho odešel jako poražený. Reputaci si chtěl Racing Club napravit na domácí půdě, kde přivítal Méty. Nováček soutěže se ovšem začal po úvodním debaklu proti Rennes herně zvedat, o čemž svědčily tři ligové duely v řadě bez porážky.

Domácí v úvodu utkání disponovali územní převahou, ale na první příležitost si museli počkat až do 17. minuty. Elye Wahi obdržel precizní pas do běhu a skrytou střelou zpoza obránce prověřil pozornost Alexandreho Oukidji. Méty se osmělily až po půlhodině hry, což jim stačilo na to, aby šly do vedení. Ve 37. minutě zužitkovala tečovaný centr Matthieuho Udola letní posila Asoro, který z první střely hostů hned rozvlnil síť. Lens mohlo záhy odpovědět, jenže Wahiho ránu z pravé strany vytěsnil Oukidja.

Nastolený trend o převaze na hrací ploše pokračoval i po změně stran, stejně jako před přestávkou se ale Racing Club trápil s ofenzivní fází. Nejaktivnější muž z útoku hostů Wahi sice v 66. minutě překonal brankáře, jenže zdvižený praporek asistenta rozhodčího mu radost zkazil. Srovnání byl blízko také Faitout Maouassa, jenž z hranice šestnáctky vyslal nebezpečnou jedovku, na Oukidju si ovšem nepřišel. V nastavení se brankář Mét zaskvěl i proti střele, kterou po hezké kombinaci vyslal Florian Sotoca, díky čemuž ustrážil tři body pro hosty.

Lens tak ani na domácí půdě proti nováčkovi soutěže neuspělo a dokonce nezískalo ani bod. Oba celky se vrátí zpět do ligové akce 24. září. Racing Club svede bitvu s Toulouse, Méty poté přivítají Štrasburk.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Méty I bez Mikautadzeho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele