33. kolo
06.04.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Derby County 1:0

Everton si s posledním Derby, jenž je už odsouzeno k sestupu, i po nevýrazném výkonu poradil a díky výhře 1:0 stále může pomýšlet na to, že si příští sezónu zahraje Ligu mistrů. Na Liverpool nyní ztrácí pouze tři body. Jediný gól utkání vstřelil v 56. minutě Osman.

Domácí fotbalisté se po většinu utkání proti nejslabšímu celku celé Premier League trápili a především při útočném snažení byla jejich aktivita velmi nízká. Přesto mohli jít už ve druhé minutě do vedení. Po skvělém centru z pravé strany se míč dostal až k hlavě kanonýra Yakuba, který ale nedokázal zamířit přesně.

Tentýž hráč se dostal ke střele také ve 13. minutě, ani tentokrát si nevedl o moc lépe, jelikož míč poslal vysoko nad. Derby se k bráně Evertonu jen stěží dostávalo a spíše se soustředilo na pečlivou obranu, proti které se svěřenci Davida Moyese velmi těžko prosazovali.

Po změně stran se Toffees přeci jen rozehráli. Nejprve si s Fernandesovou střelou poradil Carroll a následně sledoval nepřesnou ránu Yakuba, v 56. minutě byl ale už bezmocný. Fernandes přesným pasem našel Osmana a ten střelou po zemi poslal svůj tým do vedení. Derby bylo nejblíže vyrovnání o osm minut později. Střelu Villy ale Howard nohama skvěle vyrazil. Everton nakonec své jednogólové vedení udržel až do konce a i po tomto kole zůstane na páté pozici.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

Everton doma bude chtit vyhrat a kdyz Live prohraje s Arsenalem tak by mohl jeste o to 4 misto bojovat.tip.-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

V Goodison Parku popravdě řečeno moc šancí nemáme. Ale jistá šance tu je vždy, i když malá. Evertonu jde ale stále ještě o hodně, bude to moc těžké. Zkusím tipovat trochu optimisticky. Tip 1:1. DERBY COUNTY !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Everton určitě zvítězí, možným výsledkem 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

K bodu jsme byli jen kousíček, stačilo málo ! Je to relativně úspěch, domácí byli velkým favoritem. Nám slouží ke cti, že bojujeme i v tak beznadějné situaci v jaké jsme. Tak to má být. Jedeme dál a doufám, že pár bodíků ještě do konce sezóny přidáme. DERBY COUNTY !!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele