16. kolo
04.12.2010 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Birmingham City - Tottenham Hotspur 1:1

Birmingham City během těžkého losu remízovalo s Manchesterem City, porazilo Chelsea, z Ligového poháru vyřadilo Aston Villu a tentokrát o dva body obralo lepší Tottenham. Ten zahodil několik gólových příležitostí a po třech ligových vítězství znovu potvrdil, že se mu mimo Londýn letos nedaří.

Tottenham na svého soupeře vlétl a po čtyřech minutách už Lennon vypracoval dobrou pozici pro Crouche, ten ale minul. Dvě minuty poté zahrozil díky Bowyerovi Carr, ani on se zblízka mezi tři tyče netrefil.

Převahu tak přetavili v úvodní gól hosté. Bale zaměstnal z přímého kopu Fostera, který vyrazil pouze k Bassongovi. Ten se nerozmýšlel a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Opařené City mohlo inkasovat ve 24. minutě, kdyby Crouch znovu nenasměroval svou hlavičku po centru Lennona na branku. Druhá část prvního dějství už toho tolik nenabídla. Tottenham si bez větších problémů hlídal své vedení. Nějakou známku ohrožení ukázal pouze Gardner střelou zpoza vápna, jež skončila nad břevnem.

Lepšímu fotbalu ve druhé půli zrovna neprospíval padající déšť se sněhem. Nicméně po osmi minutách mohl pojistit vedení hostů Defoe, kdyby jeho střelu po rychlém kontru nezastavil solidním zákrokem Foster.

Zahrozili i domácí, když se po centru Ridgewella dostal míč až ke Gardnerovi, jehož hlavičku musel likvidovat Gomes. V 64. minutě předvedl dlouhý sprint Defoe, ke konci mu už však docházely síly a svůj pokus poslal vedle.

Assou-Ekotto vybídl v 73. minutě Balea, který ztroskotal na dobrém zákroku Fosterea u bližší tyče. Když Jerome příliš uspěchanou střelu nedokázal zamířit přesně, ozvali se domácí.

Nejprve Ridgewell poslal zblízka tvrdou ránu do slabin Gomese, který nejspíše stále ještě otřesený za další dvě minuty inkasoval. Žigič vybídl Gardnera, který usměrněnou hlavičkou vyrovnal. Posledních deset minut zápasu pak žádnou výraznější šanci na přiklonění vah na tu či onu stranu nepřineslo.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Mircu5

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (Defoe , Lennon) Spurs uz musia predbehnut city teraz je ta sanca . sice maju city doma bolton ale ten je tuto sezonu viac ako silny súper.

Reagovat
smazaný uživatel

1 3 Philips,Crouch,Bale,Defoe

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

obaja dajú gol

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele