8. kolo
17.10.2010 17:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

ManCity v závěru udolalo statečné Tangerines a skáče na druhou příčku

Déle než hodinu se na Bloomfield Road takřka nic nedělo. Jenže pak se strhla učiněná bouře, která vyústila v opravdu strhující koncovku. Silvův premiérový gól v anglické lize se tak stal klíčovým a vítězným, přestože jej španělský šikula vstřelil až po vypršení normální hrací doby. Svůj tým takto nicméně posouvá na druhou příčku jen dva body za vedoucí Chelsea.

Na Bloomfield Road se od počátku šlo z obou stran docela cílevědomě za vítězstvím. Nezřídka se fotbalisté mohli cítit jako na houpačce, když se hra neustále přelévala z jedné strany na druhou. Nicméně po úvodní výměně prvních pozdravů - Johnsonovy prudké rány pod břevno, po které se natáhl Gilks, a Varneyho stříleného centru, jenž odrazil do bezpečí Hart - se tempo hry začalo poněkud vytrácet. Trošku vzruchu na plochu zase vnesl Johnsonův centr a Adebayorova hlavička mimo, kterou však ani pořádně nelze počítat mezi šance, neboť se tožský dlouhán v době přihrávky nacházel v ofsajdu. Jinak ale s průběhem utkání mohli být spokojeni alespoň Tangerines, kteří si většinou užívali balonu na svých kopačkách a ještě k tomu na polovině soupeře, zatímco Citizens jako by zase sklouzávali na začátek sezony, kdy se byli ochotni trápit prakticky s kýmkoliv.

Ještě hůře se bleděmodrým udělalo těsně před přestávkou, kdy míč do brány nepropašoval ani Adebayor pomocí hlavy, ani následně Tevéz na prsou. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, který nevyhovoval jak divákům lačnícím po gólech, tak zejména City usilujícímu o čtvrtou výhru v řadě. Po přestávce se víceméně pokračovalo v pění té samé písničky. Hosté pokračovali v nemastném neslaném výkonu, zatímco agilní domácí štípali, kousali a brzy taky málem udeřili. Varney si zaběhl za obranu pro ideální dlouhý pas a jemným obloučkem vyzval D. J. Campbella, ovšem ten, přestože si míč celkem obstojně zpracoval, jaksi "neuřídil" koncovku a vinou špatné koordinace či snad laxnosti zakončil jen slabě mimo.

Za daleko aktivnější Blackpool pak dělovkou promluvil ještě kapitán Adam, v tuhle chvíli však pro změnu zapracoval pozorný Hart. Nicméně Mancinimu pomalu začínala docházet trpělivost, a tak přichystal návrat k osvědčenému rozestavení, když stáhl "přebytečného" hrota Adebayora a nahradil ho Silvou. Následkem toho Tevéz okamžitě ožil, přičemž španělský štírek se hned obsadil do role spasitele. Jeho citlivý pas totiž právě argentinský forvard, leč číhající kousek za posledním obráncem, bůhvíjak patou uklidil k zadní tyči a poslal tak ManCity do poněkud nezaslouženého vedení.

S tím se ovšem Tangerines rozhodně nehodlali smířit a hned zahrozili skrze kapitána Adama, jenž z přímého kopu trefil akorát kůl sloužící k napnutí sítě za Hartovými zády. Ani manchesterské vzkříšení však nebylo pouze nahodilé, takže jenom pět minut po dosažení gólu orazítkoval břevno James Milner, když prudce vypálil zpoza šestnáctky. To ale bylo jenom takové zahřívací kolo, které předcházelo dokonalé smršti na Bloomfield Road. V 78. minutě fotbalový bůh dostál spravedlnosti a dovolil Blackpoolu vyrovnat, když se po centru ze standardky hlavou prosadil houževnatý žolík Harewood. Hned po minutě však zase bylo vše naruby. Evatt hloupě ztratil míč na hraně velkého vápna, marně se dožadoval faulu a neúnavný Tevéz mezitím za pomoci Cathcartovy teče podruhé napnul síť za Gilksovými zády.

V závěrečné pětiminutovce se ještě manchesterská "zjizvená tvář" pokoušela o hattrick, proti však byla dobře postavená konstrukce blackpoolské brány - také teď se jen zatřáslo břevno. A tak se chytil alespoň Silva, který si svůj první zářez v Premier League určitě bude moci vtěsnat za rámeček. Chladnokrevně si totiž počkal na vhodný okamžik a pak lehce zakroutil míč k pravé tyči. Ani to ale nebylo vše, ve třetí minutě nastavení ještě na scénu přikvačil ukázkový biliár v pokutovém území Citizens se šťastným střelcem Taylorem-Fletcherem v čele. Potom už opravdu zazněl poslední hvizd sudího píšťalky.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
Mircu5

0:2

Reagovat
diastan

1-2

Reagovat
cresposuper

2-3

Reagovat
vanGomm

2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

krásná plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

super urcite neprijemny, s dobrym vstupom do sezony... nemaju co stratit... ked City nevsietia do polcasu, budu nervozni a zapas moze skoncit remizou

Reagovat
smazaný uživatel

super urcite neprijemny, s dobrym vstupom do sezony... nemaju co stratit... ked City nevsietia do polcasu, budu nervozni a zapas moze skoncit remizou

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Chelsea i United ztratili. Dokáží toho Citizens využít?? Věřím, že jo - 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-4 (tevez-milner-yaya toure-adebayor)

Reagovat
smazaný uživatel

to bol match kua...zvlast posledna polhodka ...

Reagovat
smazaný uživatel

pekny zapas

Reagovat
smazaný uživatel

zapsás bol dobry hlavne druhy polcas a potesili ma ze su na druhom mieste prd united

Reagovat
66pepo66

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele