26. kolo
05.02.2011 16:00 CET
5 : 3
(1:1)

Reportáž

Everton v úžasném zápase porazil Blackpool 5:3. Saha se trefil čtyřikrát

V Goodison Parku sice dnes hrál proti Blackpoolu Everton, jenže název domácí mužstva by se klidně mohl přepsat na "Louis Saha". Vždyť obrozený francouzský útočník zařídil čtyři z pěti gólů Toffees a výraznou měrou přispěl k výhře. Ani Tangerines ale nezahráli špatně, vždyť padli po velké bitvě a nakonec odjíždí s prázdnou po prohře 5:3.

Ian Holloway vsadil jak jinak než na ofenzivní rozestavení, když poslal na hřiště hned trojici útočníků. DJe Campbella na hrotu doplňovali Beattie s Puncheonem, přičemž pro oba to byl první debut v dresu Tangerines. Pravdou však je, že v úvodu se to Blackpoolu příliš nevyplácelo, v první půlhodině hry měli hosté problém vůbec se dostat z vlastní poloviny.

Během úvodní dvacetiminutovky dostali hned tři různí hráči domácích šanci na exekuci trestného kopu, ale Baines, Arteta i Biljaletdinov svou šanci promarnili. Gólman Paul Rachubka, jenž zaskakoval za Kingsona, musel likvidovat nepříjemný pokus Heitingy. Obránce Carney pak měl štěstí, když si málem srazil míč do vlastní sítě. Po dalších zmařených příležitostech Fellainiho a Rodwella přišla pro domácí stranu 20. minuta a konečně trochu uklidnění. Vynikající práci Biljaletdinova na levé straně zakončil přesnou ranou Saha a poslal Toffees do vedení. Blackpoolu se však podařilo ještě do poločasu vyrovnat. Po Adamově rohu pálil Evatt, ten sice neuspěl, ale dorážející Baptiste všechno napravil. Do kabin se šlo za stavu 1:1 a diváci se mohli těšit na druhé dějství.

V závěru prvního dějství ještě sudí Friend k nelibosti domácích neuznal gól Sahy, ale vše se zpravilo pár desítek sekund po změně stran, kdy po skvělém pasu Bainese opět přesně pálil Saha. Ani podruhé se ale Seasiders nevzdali, naopak ve druhé půli byli ještě lepší a po hodině hry bylo opět srovnáno. Debutující Puncheon po chytré přihrávce Beattieho slavil. Od čtvrtého gólu odpoledne uběhly jen dvě minuty a už se na bránu Evertonu řítil další útok soupeře. Puncheon měl více možností, ale nakonec si vybral na pravé straně nabíhajícího Campbella a udělal dobře. Campbell totiž v zakončení neselhal a Blackpool poprvé vedl - 2:3.

Everton, možná lépe řečeno Louis Saha, se nechtěl s takovým scénářem srovnat a čtvrthodiny před koncem opět udeřil. Po rohovém kopu Artety završil hlavičkou hattrick a vrátil Toffees do zápasu. A když po skvělém Bainesově centru a ještě lepším zakončení Beckforda z voleje svítilo na světelné tabuli 4:3, propukla v domácím táboře velká radost. Pro jistotu pak ještě v 84. minutě přidal pátý gól Evertonu a svůj čtvrtý po velkém sólu Louis Saha.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 2

Reagovat
Zaschrona

3:0 (Saha, Baines, Coleman)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tenhle výsledek bych neřekl ani kdybych byl ožralej , jinak pěkně se zvedá Saha a Adam z Blackpoolu se stále ukazuje v dobrém světle jen tak dál do toho Liverpoolu by mi ale pasoval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele