24. kolo
01.02.2014 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton FC - Aston Villa 2:1

Prvně od března 2006 slaví Everton domácí vítězství v lize nad Aston Villou, ač cesta k němu nebyla zrovna jednoduchá. Ojedinělou šanci proměnili hosté k dlouhodobému vedení, závěrečný tlak ovšem využil lépe postavený tým k dvěma oku lahodícím zásahům.

Tak blízko byl McGeady otevření skóre už po třech minutách, až se stadionem rozezněla pravá, vzdálenější tyč Guzanovy branky. To ovšem bylo na dlouhou dobu to jediné, co vneslo krev do žil Goodison Parku. U balónu sice zůstávali déle domácí, k jakémukoliv ohrožení soupeřovy šestnáctky však měli obdobně daleko jako hůře hrající hosté.

Ve 34. minutě se bez známek nebezpečí rval Delph k rychlému zastavení Barksleyho ještě na jeho polovině, ten po čistém zákroku upadl a následně nešťastně podklouzl, Bacuna se tak rychle dostal k vápnu, kde si narazil s Bentekem a tváří v tvář brankáři dokázal z úhlu propasírovat míč do sítě mezi nohama Howarda.

První vážnější hrozbu s chtíčem po srovnání vyslal až deset minut po přestávce Leon Osman, střele z hloubi vápna však dal opačnou faleš a balón se tak od vzdálenější tyče vytočil až k rohovému praporku. Marně se snažící hráči Toffees byli znovu blízko po sedmdesáti minutách hry, když centr z přímého kopu bolestivě poslal směrem ke své brance obličejem Benteke, nicméně decimetry od pravé tyče mu další starosti ušetřily.

Jenže čtyři minuty poté nechal Vlaar projít Pienaarovu přihrávku z první do vápna na svěžího Naismitha, jenž zachoval chladnou hlavu a střelou po zemi nedal Guzanovi šanci. Perfektní obrat perfektním přímým kopem - to se povedlo Mirallasovi po přestřelení zdi z pětadvaceti metrů.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele