36. kolo
09.05.2015 13:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Sunderland AFC 0:2

Everton může po tomto víkendu docela dobře ztratit první desítku z dohledu. Na vlastním Goodison Parku totiž po dvou smolných inkasovaných gólech padl se Sunderlandem a dvojice Stoke-West Ham mu již může uskočit na rozdíl šesti bodů. Naopak Mackems učinili důležitý krok k záchraně...

Kontrola balonu, to ano, ale dominance už nikoliv. Everton se v první půli znovu vytasil s poněkud bezpohlavním fotbalem, který neměl ani příliš blízko k úrodě.

První střelu, kterou musel Pantilimon likvidovat, byla ta Osmanova ze 13. minuty - a právě neustále podkluzující záložník v modrém stál také u zrodu další nebezpečné situace ze sklonku první půle, když vysílal dopředu Lukakua a pak sám dorážel.

Jen krátce po přestávce přišel pro Everton první šok. Nejprve Jagielka přiměl svou hlavičkou Pantilimona k těžšímu zákroku a posléze se v 53. minutě senzačně ujali vedení hosté. O žádný zázrak přitom nešlo: Gómez vypálil z uctivé dálky a po zavadění o Grahamovu nohu jeho střela fatálním způsobem změnila trajektorii. Howard byl bez šance.

Toffees se mezitím vepředu dál trápili a nejblíže brance se nakonec ocitli až díky práci defenzivně laděného středopolaře McCarthyho. Ten v 73. minutě natáhl zhruba z 20 metrů a jeho křižná nízká střela tak akorát orazítkovala vzdálenější tyč. McCarthy se pak ještě jednou neohroženě dral do pokutového území a Coleman si tamtéž neúspěšně koledoval o penaltu.

Poblíž šestnáctky dnes tedy štěstí kvetlo pouze Sunderlandu, a to opravdu v nesrovnatelné míře. Vždyť i druhý gól Black Cats byl vyloženě dílem náhody, když podklouznutí Larssona následovala Johnsonova střela do Colemana a následně i spoluhráče Defoea, který zkrátka jen věděl, kde stát.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
vanGomm

Mluvil jsem s dědkem a ten dal X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sázím litr na X1 - Everton hraje o kulové, zatímco pro Sunderland to bude existenční zápas a dobře víme, jak dokáží během celé sezóny nevýrazné mužstva z ocasu tabulky PL v závererečnom boji o záchranu zabrat.

Reagovat
vanGomm

Mám stejný názor.Hraje se už o to jedno sestupové místo na které je 5 "kandidátů" a určitě tyto týmy budou v závěrečných kolech urputně bojovat o každý bod.Takže tip X2 bych jako nereálné až zas tak neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

X2 jsem samozřejmě chtěl napsat ne X1, ale pochopil jsi mě úplně přesně

Reagovat
smazaný uživatel

0: 2 tiket je v suchu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele