17. kolo
19.12.2015 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Chelsea bez Mourinha zabrala a přehrála mátožný Sunderland 3:1

Léčba odvoláním Josého Mourinha v Chelsea přináší okamžité účinky. Londýnský celek se totiž po dvou porážkách za sebou díky brzkým trefám Ivanoviče s Pedrem vypořádal s odevzdaným Sunderlandem a zvítězil nakonec 3:1.

Guus Hiddink sice ještě na lavičce Chelsea jakožto čerstvě jmenovaný trenér nefiguroval, ovšem jeho asistenti Holland s Newtonem zvládli tým připravit na sobotní střetnutí bez chybičky. O vítězi zápasu bylo rozhodnuto hned v úvodní čtvrthodině, domácí do něj nastoupili s vervou, jaká pod vedením Josého Mourinha nebyla patrná, a brzy se ujali vedení: Willianův rohový kop zarazil prudkou hlavičkou do sítě Branislav Ivanovič. Když pak ve třinácté minutě Ivanovičův centr skončil uvnitř šestnáctky ideálně u kopaček Pedra, mohl španělský reprezentant zvýšit pohotovou ranou již na 2:0.

Ani tato gólová smršť apetit Blues nijak neukojila a nadále to byli oni, kdo jasně diktoval tempo zápasu a vytvářel si k nechuti soupeřova manažera Sama Allardyce další a další šance. Zvláště v šestadvacáté minutě měl navýšit náskok Oscar, ovšem po individuálním průniku skrze zcela odevzdanou defenzivu hostí ztroskotal se svou ranou na brankáři Pantilimonovi. Brazilský záložník vůbec hrál, jako kdyby byl politý živou vodou - v úvodní půlhodině si bez ostychu připsal dvě povedené patičky a přidal i fintu zvanou "rabona".

Až ve dvaatřicáté minutě se povedlo vystrčit růžky i mátožným hostům, Watmore však slibný únik nedokázal zakončit lépe než střelou hrubě mimo Courtoisovu branku. Hned záhy kontroval na opačné straně Diego Costa, ovšem pohlednou kombinaci Williana s Oscarem zakončil ranou těsně nad břevno a pak po centru Pedra zamířil hlavou z krkolomné pozice vedle. I tak ale slavné trio Abramovič-Drogba-Hiddink ze svého boxu na Stamford Bridge mohlo být v poločase zcela spokojeno, Chelsea s přehledem vedla a klidně už mohla vést daleko větším rozdílem.

Jakékoli naděje Sunderlandu na nepravděpodobný obrat Chelsea uhasila hned v samém úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky. Willianův průnik zastavil až Pantilimon, jenže pouze za cenu faulu. Kromě žluté karty tak svému týmu způsobil také újmu v podobě pokutového kopu, s kterým si Oscar poradil naprosto chladnokrevně a zvýšil na 3:0. Tribuny na Stamford Bridge se však ukonejšit jen tak nedaly - místo oslavných chorálů zazněl nejednou pokřik "Where were you when we were sh*t?", tedy trefný dotaz k hráčům, proč takto nehráli od začátku sezony i pod Mourinhem...

Osm minut po změně stran se Sunderland přece jen postaral alespoň o náznak dramatu díky povedeně zahrané standardní situaci. Centr na zadní tyč padl na hlavu zcela neobsazeného Kaboula, jenž křižnou hlavičkou protáhl Courtoise. Belgický brankář nedokázal tuto ránu udržet v rukavicích a místo toho ji vyrazil do strany tak smolně, že se míč odrazil od nabíhajícího Boriniho do sítě. Italský útočník, jenž na trávník nastoupil právě o přestávce, posléze málem přidal i druhý gól, avšak svůj technický pokus nakonec poslal těsně vedle.

Od té chvíle se však Sunderland nabudil a najednou obraz hry nepůsobil tak jednoznačným dojmem. Zakončení však Black Cats nadále nevycházelo, což potvrdil Jermain Defoe nekontrolovanou ranou ze slibné pozice, jíž měl využít alespoň k prověření Courtoise. Právě neproměnění těchto šancí mělo za následek, že s přibývajícím časem hráči Chelsea neměli žádný důvod k nervozitě a mohli závěr utkání kontrolovat. Oživení směrem dopředu navíc přinesl i střídající Loic Rémy, jenž nahradil Diega Costu. Španělský reprezentant si při odchodu ze hřiště vyslechl směsici potlesku i bučení. Zato Oscar si pár minut nato mohl užít ovace vestoje.

Sedm minut před koncem měl výtečnou příležitost vrátit domácím tříbrankový náskok Pedro, ovšem tváří v tvář Pantilimonovi si nechal míč utéct a poslal jej nakonec příliš vysoko. O pozdní drama se mohl postarat po zaváhání Matiće aktivní Defoe, ale ani s tečovanou střelou si na Courtoise nepřišel. Utkání tak z pohledu Blues dospělo do zdárného konce - Chelsea přerušile sérii nezdarů a po výhře 3:1 může znovu vyhlížet světlejší zítřky.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval pře nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
VojtovaChelsea

ne

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
frederik

Tentokrát to bude jasná záležitost 5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele