18. kolo
26.12.2015 16:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Manchester City - Sunderland AFC 4:1

Manchester City dokázal napravit poslední porážku s Arsenalem a potvrdil, že na Etihad Stadium většinou soupeře válcuje. Dnes hrál hlavní roli Kevin De Bruyne, který přihrál na góly Bonymu i Sterlingovi a jednou se také trefil sám. Sunderland sice zásluhou Boriniho ještě docela brzy snížil, na víc se už ale nezmohl.

Citizens potvrzovali roli favorita od úvodních minut a o svém vítězství prakticky rozhodli již po úvodních dvaadvaceti minutách. Skóre otevřel Raheem Sterling - De Bruyne doběhl nepovedený centr Kolarova, aby pak okamžitě vrátil balón do šestnáctky, kde ho bývalý hráč Liverpoolu uklidil do sítě.

Netrvalo to dlouho a zaplněný stadion se radoval znovu. Spoustu prostoru dostal Yaya Touré, který tak dlouho naznačoval, že bude pálit pravačkou, až si míč přehodil na levačku a jeho přízemní rána z nějakých dvaceti metrů zapadla přesně k levé tyči. Vito Mannone, jenž dnes dostal překvapivě přednost před obvyklou jedničkou Pantilimonem, se natahoval marně.

Italský brankář se v podobné situaci ocitl i o pět minut později, kdy zahrával De Bruyne přímý kop poblíž poloviny hřiště, centrem našel přesně Bonyho Wilfrieda a na hlavičku reprezentanta Pobřeží Slonoviny Mannone opět nedosáhl. Do kabin se tak šlo za prakticky rozhodnutého stavu 3:0.

Koncert Sky Blues včele s dirigentem De Bruynem však pokračoval i po přestávce. V 54. minutě sice přihrávku belgického záložníka na Bonyho vypíchl Billy Jones, míč se ovšem naneštěstí pro Black Cats odrazil zpět k nohám De Bruyneho, který se rázem ocitl sám před Mannonem a touto příležitostí nepohrdl.

Hosté ze severovýchodu Anglie zaznamenali alespoň čestný úspěch, i když hodně se štěstím. Manchester sice dokázal ubránit rohový kop, jenomže David Silva rozehrál pouze na kopačky Cattermola, který se bez váhání opřel do balónu a z jeho nepovedené střely se stala přihrávka pro Fabia Boriniho, jenž nadvakrát překonal Joea Harta.

Žádný strhující hon za vyrovnáním se ovšem rozhodně nekonal, ba naopak. Svěřenci Manuela Pellegriniho mohli několikrát navýšit svůj náskok, zejména pak Bony Wilfried. Ten nejprve neproměnil pokutový kop, když Mannoneho svatyni vysoko přestřelil a za chvíli neuspěl ani při dorážce De Bruyneho pokusu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (16)

Přidat komentář
MCFC_8

Po strasne dlhom case by sa patrilo udrzat ciste konto, uz ani neviem ake to je vyhrat na nulu a to je jedno v akej sutazi...3:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

snad s vinnym konecne

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se chce hrát o titul, musíme vyhrávat, alespoň doma.............

Reagovat
Infernoqt

4:1

Reagovat
Tuxedo

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
diastan

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

bony asi ví, že jsi tipnul tento výsledek, proto nedal pecku...!

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
t0mmy33MCFC

zapas jsem bohuzel nevidel obrazove, ale kdyz jsem videl ze vinny nastoupil a po 10 minutach zase stridanej absolutne mi to zkazilo nejakou radost z vysledku...

Reagovat
ManUnited

Tvl Mannone by nechytil ani rýmu..nechápu proč nechytal Rumun

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele