1. kolo
13.08.2016 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Sunderland AFC 2:1

Premiéra Pepu Guardiolovi po výsledkové stránce vyšla, jeho tým se však ke kýženým třem bodům proti outsiderovi ze Sunderlandu pořádně natrápil. Brzká branka, kterou v samém úvodu utkání vstřelil z penalty Sergio Agüero, Citizens paradoxně spíše ublížila. Vyrovnat se povedlo aktivními Jermainu Defoovi, jenomže tři body pro domácí tři minuty před koncem zařídil nešťastník Paddy McNair, jenž si po chvilce pobytu na hřišti dal vlastní gól.

Osobností úvodu utkání byl Patrick van Aanholt. Nizozemský krajní bek nejprve přinutil Willyho Caballera, který dnes překvapivě dostal přednost místo Joea Harta, k prvnímu těžšímu zákroku, když ho prověřil tečovaný přímý kop. Zanedlouho ale na druhé straně Fernandinho vyslal do sprintu Sterlinga, jehož v šestnáctce skluzem poslal k zemi právě van Aanholt a z nařízené penalty poslal domácí do vedení Agüero.

Black Cats sice hráli většinu zápasu bez balónu, vyložených šancí si ovšem vypracovali možná stejně, jako Manchester. Ve 41. minutě vyhrál hlavičkový souboj na hranici velkého vápna Lamine Koné, míč doputoval až k nohám Defoea, toho však vychytal Caballero. Citizens se k přímému ohrožení Mannoneho dostávali sporadicky, za zmínku stojí alespoň pokus Nolita z nějakých dvaceti metrů těsně vedle.

Mnohem větší příležitost přišla po hodině hry, kdy se blýskl skvělým individuálním průnikem po levém křídle Raheem Sterling, po jehož centru a následném závaru se k zakončení protlačil Agüero, v nadějné pozici ale trestuhodně minul. Pár chvil nato už balón po ráně De Bruyneho letěl mezi tři tyče, Vito Mannone dnes už ovšem nehodlal kapitulovat.

V 71. minutě navíc přišel pro ne zcela zaplněný Etihad Stadium šok. Někdejší hráč City Jack Rodwell dokonalou kolmicí oslovil zkušeného Defoa a ten pod padajícím Caballerem vyrovnal. David Moyes se poté odhodlal k taktickému střídání, právě střelce gólu nahradil stoperem Paddym McNairem a tento tah se ukázal brzy býti špatným.

Někdejší obránce městského rivala z Old Trafford si totiž po čtyřech minutách pobyto na trávníku srazil do vlastní brány centr Navase, který ještě těsně před McNairem nečekaně tečoval Vito Mannone. Pep Guardiola si v tu chvíli výrazně oddychl, začít svou pouť v novém působišti domácí remízou s kandidátem na sestup by nebyl optimální start.

V samém závěru pak měl ještě na kopačce pojistku po špatném odkopu Mannoneho střídající Kelechi Iheanacho, to by však musel z otočky trefit lépe než na tribunu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (17)

Přidat komentář
diastan

Konečně je to tady

Na začátek snad pohodová výhra, hodně jsem zvědavý na hru, přáteláky moc neřeknou.

Tip: 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Man City vs Sunderland Live Streaming- http://bit.ly/2aP6Bau

Reagovat
smazaný uživatel

Watch Live Now: Man City vs Sunderland - http://bit.ly/2aP6Bau

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, Guardiola podcení kvalitu Premier League

Reagovat
MCFC_8

Malo by to byt bez problémov... 3-4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

První zápas nebude lehky , kor proti Sunderlandu , tak uvidíme ... potřebujem vyhrát , protože v uterý je zápas LM... 3:1

Reagovat
KingMaster13

Jsem zvědavej na Moyese

Reagovat
dextroza_m

5:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sem zas zvedvej na Pepeho,sestavu a na styl nasi hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně je to tady :).

Doufám že to guardiola nepodcení :)

Tipuju 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně je to tady :).

Doufám že to guardiola nepodcení :)

Tipuju 3:1

Reagovat
eleven11

0000000000000:1

Reagovat
smazaný uživatel

Watch HD Live Streaming: http://goo.gl/kf0MGN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele