38. kolo
22.05.2022 17:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Callum Wilson (© AFP)

Burnley po prohře s Newcastlem opouští Premier League

Diváci na Turf Moor si na další zápas nejvyšší anglické soutěže budou muset počkat minimálně rok. Rozhodlo o tom poslední kolo tohoto ročníku, ve kterém domácí Burnley nestačilo na rozjetý Newcastle a po prohře 1:2 se s Premier League po šesti letech loučí. Za hosty se dvakrát prosadil Callum Wilson, domácí dokázali pouze snížit, a to prostřednictvím gólu Maxwela Corneta.

Burnley bojovalo v tomto zápase o udržení se v nejvyšší soutěži a pro stoprocentní jistotu potřebovalo vyhrát. Ovšem tyto plány se začaly hatit v 19. minutě, kdy ve vlastním pokutovém území zahrál rukou Nathan Collins a rozhodčí Pawson odpískal pokutový kop. K němu se postavil Callum Wilson a ránou k tyči poslal hosty do vedení.

Na další velkou příležitost čekali diváci až do 60. minuty, ve které střílel Bruno Guimarães jen těsně nad. O minutu později však navýšení vedení přeci jen přišlo. Na konci rychlého protiútoku stál opět Callum Wilson a svým druhým gólem v utkání překonal brankáře Popea.

Burnley vrátil alespoň špetku naděje v 69. minutě Maxwel Cornet, když se dostal k odraženému míči a nedal Dúbravkovi šanci - 1:2. Závěrečný nátlak, ve kterém neproměnili své šance Weghorst s Cornetem, však další branku nepřinesl.

Domácí porážkou zakončilo Burnley svou neúspěšnou sezónu. Se ziskem 35 bodů končí na sestupové osmnácté příčce a příští rok se pokusí o návrat mezi elitu. Newcastle se výhrou v tomto utkání vyšvihl na konečnou 11. příčku.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele