34. kolo
29.04.2023 16:00 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Deniz Undav (© AFP)

Brighton uštědřil Wolves debakl

Brighton si v zápase 34. kola Premier League pohrál s Wolverhamptonem Wanderers, který na Amex Stadium porazil 6:0. Utkání přineslo tři dvougólové střelce, trefili se Pascal Gross, Deniz Undav a Danny Welbeck.

Brighton fanoušky nenechal dlouho čekat a v šesté minutě se ujal vedení. Veltmanův centr z pravé strany mohl zakončovat Welbeck, jenže balon pořádně netrefil a jen jej "líznul". Nebylo to však vůbec na škodu, jelikož si jej našel Undav a zblízka vstřelil svůj první gól v dresu Seagulls. Hororový začátek utkání Wolves pokračoval nadále o sedm minut později, když Brighton přidal druhý gól. Hosté přišli ve středu pole o balon, následně se dopředu vydal domácí Enciso. Ten před pokutovým územím našel Grosse a ten se před gólmanem Sá nemýlil.

Zanedlouho mohlo pro hosty být ještě hůře, když obrovskou chybu vyrobil Sá, jenž doslova namazal Welbeckovi. Ten naštěstí pro Wanderers svou šanci nevyužil a bránu z hranice vápna přestřelil. Poté se ozvali také Wolves, když Neto potáhl míč po straně a poté vybídl ke skórování Nunese, kterého však famózně vychytal Steele. Ve 26. minutě už to však bylo 3:0. Středem polem opět vedl míč Enciso, jehož následný pas si zpracoval Gross a vyslal tvrdou ránu přesně do horního růžku.

Ve 39. minutě už byli Wolves opravdu zralí na ručník. Hosté poněkolikáté zbytečně přišli o míč ve středu hřiště, domácí poté přenesli hru doleva na Encisa, který našel Estupiñána. Ten měl dostatek času, aby vyslal kvalitní centr na zadní tyčku, kde čekal Welbeck a se štěstím procedil míč do sítě. Po přestávce se nic nezměnilo a chvíli po začátku druhého poločasu Seagulls dokonali "bůra". Collins sice vystihl přihrávku Encisa, ale poté nedokázal přesně nahrát a našel jen Dannyho Welbecka. Ten se s balonem příliš nepáral a poslal jej přesně k pravé tyči.

Tři minuty poté se Estupiñán zjevil za obranou Wolves a postupoval sám na bránu. Balon se mu ale zamotal pod nohy a nakonec ho stačil doběhnout Neto, který i zblokoval jeho střelu. V 66. minutě přidal Brighton už šestý gól a opět po chybě Wolves. Sá rozehrál na Nunese, jenž byl pod tlakem Mitomy. Toho využil Undav, který soupeře obral o míč a elegantním obloučkem překonal gólmana Wanderers. V závěru ještě mohl snížit Daniel Podence, ale Steele jej vychytal nohou.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele