29. kolo
01.04.2023 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ollie Watkins (© AFP)

Další ztráta Chelsea, nestačila na Villans

Chelsea nestačila v duelu 29. kola Premier League na Aston Villu a prohrála 0:2. Duel rozhodli Ollie Watkins a John McGinn. A Graham Potter má svou pozici opět méně jistou.

Už v šesté minutě mohli jít Blues díky obrovské chybě do vedení. Emiliano Martínez velmi špatně rozehrál a víceméně nahrál Mudrykovi, skvělým zákrokem však svoji chybu odčinil. V 17. minutě pronikl do pokutového území Buendía, který posléze hledal přihrávkou pod sebe McGinna. Jeho rána placírkou orazítkovala horní tyčku. O minutu později už se ale Villans do vedení dostali. Douglaz Luiz poslal parádní přihrávku za obranu, kam si naběhl Ollie Watkins. Na obránce domácích tak měl dostatečný náskok, aby si vybíhajícího Kepu dovolil přelobovat.

O dvě minuty později už mohlo být vyrovnáno, ale Martínez vytáhl další perfektní zákrok. Felix se ve vápně dostal ke střele, kterou mířil na přední tyč, ale loňský mistr světa předvedl skvělý reflex a tento pokus úspěšně eliminoval. Výtečně si počínal i po půlhodině hry, když proti němu mířil sám Mudryk, který mu to ale velmi usnadnil. Samostatný únik totiž zakončil slabou střelou přesně na argentinského brankáře. A za chvíli při dělovce Bena Chilwella pomohla i tyčka. V úplném závaru prvního poločasu si se skákavou ranou Havertze opět poradil Martínez.

V 56. minutě Aston Villa navýšila své vedení, což byla pro Chelsea obrovská rána. Jacob Ramsey předložil za hranicí šestnácky balon Johnu McGinnovi, jehož nádherná střela zapadla přesně do horního růžku Kepovy brány. Snad nejpozitivnější moment pro Blues tak nastal v 57. minutě. To se totiž na hřiště po dlouhém vleklém zranění vrátil N’Golo Kanté, jinak stabilní člen základní sestavy, který kvůli zdravotním potížím přišel i o mistroství světa v Kataru.

Chelsea se díky prohře dál drží až na jedenácté pozici a bodově má o dost blíže sestupu než titulu. Villans díky cenné výhře poskočili na devátou příčku.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele