31. kolo
15.04.2023 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Julio Enciso (© AFP)

Chelsea znovu padla, tentokrát ji přehrál Brighton

Mizérie Chelsea nezná mezí. The Blues předvedli další bezkrevný výkon a proti výborně hrajícímu Brightonu odešli zaslouženě poraženi. Domácí celek sice do vedení brzy dostal Gallagher, Brighton ale pokračoval ve velmi dobrém výkonu a po brankách Welbecka a nádherné ráně Encisa skóre zaslouženě otočil. Brighton tak zůstává ve hře o ligu mistrů, naopak Chelsea zůstává v druhé půlce tabulky.

Brighton začal pěkně od podlahy a hned po třech minutách mohl vsítit první branku, když Chalobahem tečovaný centr dolétl ke kopačkám MacAllistera, ten ale pálil jen do boční o sítě. O chvilku později zase Estupinan mířil v dobré pozici mimo, a tak z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Rychlou akci potáhl Mudryk, před vápnem předal míč na dobíhajícího Gallaghera, který s velkým přispěními teče stopera Dunka poslal míč do sítě.

Brighton ovšem pokračoval v aktivitě a tvorbě vyložených šancí. Vyrovnat mohl útočník Ferguson, který nejprve orazítkoval ranou ze střední vzdálenosti břevno, načež pak hlavičkou nechal vyniknout brankáře Kepu Arrizabalgu. Další obrovskou šanci neproměnil po individuální akci Mitoma, kterého vychytal skvělý Kepa. Vyrovnání se ale Brighton přece jenom dočkal ještě do poločasu. Na centr Marche si naskočil Welbeck a s pomocí tyčky srovnal skóre na 1:1. V nastaveném čase první půle ještě při jedné z mála ofenzivních akcí Chelsea orazítkoval Pulišič tyč.

Druhé dějství se odehrávalo ve stejném duchu, tedy v jasné režii hostí. Nejprve pálil z úhlu Mitoma, to byl ale Kepa u bližší tyče připraven. POsléze vyrobil neuvěřitelnou hrubici Reece James, který v souboji s Mitomou trestuhodně propadl. Útočník Brightonu však z ostrého úhlu napálil jen tyč a dobíhající Welbeck už odražený míč dokázal usměrnit jen nad domácí branku.

Brighton se ale nakonec dočkal zaslouženého vítězství. Dvacet minut před koncem totiž napřáhl k přenádherné ráně záložník Enciso a z dobrých třicet metrů vymetl pavučinky z šibenice domácí branky. Chelsea se ve zbývajících minutách ještě vrhla do ofenzivy, zajímavou příležitost měl Mudryk, jehož střelu ale Sanchez vyrazil, po hezké narážečce mezi Mountem a Gallagherem se druhý jmenovaný jen těsně nedostal k zakončení, nicméně vyrovnání už nepřišlo. Brighton tak slaví svou historicky první výhru na Stamford Bridge.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele