8. kolo
04.04.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka z dohrávky mezi Chelsea a Liverpoolem (© AFP)

Chelsea i přes zlepšený výkon nedokázala odevzdaný Liverpool porazit

Šlágr úterního večera anglické Premier League mezi londýnskou Chelsea a Liverpoolem vítěze nenašel. Bezbranková remíza navíc umocnila trápení obou týmů, které ani zdaleka nedokázaly navázat na loňskou sezónu.

V první šanci utkání se objevil domácí záložník Mateo Kovačić. Chorvatský reprezentant dokázal po krásné kombinaci se svými spoluhráči obehrát i brankáře Alissona a vystřelit, na brankové čáře však dokázal skluzem zasáhnout Ibrahima Konaté, jenž tak dokázal zaskočit za vyběhnuvšího brazilského gólmana.

Nátlak Blues, kteří odehráli svůj první zápas pod vedením bývalého hráče Brightonu Bruna Saltora, pokračoval i v následujících minutách. Za zmínku stojí například obrovská šance Kaie Havertze. Ten si našel zpětnou přihrávku Bena Chilwella, slabou střelou z malého vápna však nechal jen vyniknout brankáře Alissona.

Ve 24. minutě se domácím konečně podařilo procpat míč do branky Liverpoolu. Reece James po samostatném úniku propálil střelou na zadní tyč Alissona, branka však nemohla být pro ofsajd Enza Fernándeze uznána, a tak se pokračovalo za nerozhodného stavu. Ten ostatně platil i po konci prvního poločasu. Změnit to sice mohl v nastavení hlavičkou Joe Gomez, proti však byl domácí gólman Kepa Arrizabalaga, který míč stihl odehrát na roh.

Hned na začátku druhého poločasu měla Chelsea další dvě obrovské brankové příležitosti. V 48. minutě ale zahodil svůj pokus Mateo Kovačić, když vysoko přestřelil. O dvě minuty později se už ze vstřelené branky radoval Kai Havertz, který dokázal balón dotlačit za brankovou čáru. Jenže VAR odhalil útočnou ruku, a tak nebyla uznána ani druhá trefa londýnského celku.

Chelsea byla i ve zbytku duelu lepším mužstvem. V 57. minutě pálil mimo tři tyče aktivně hrající Reece James, o chvíli později měl na noze úvodní branku João Félix, ale ani on nedokázal zamířit přesně.

Regulérní gól tak v zápase dvou anglických gigantů nakonec nepadl. Liverpool si nedokázal vytvořit jedinou velkou brankovou příležitost, takže může být ve finále za získaný bod rád. Chelsea se nachází po 29 kolech na 11. příčce, Liverpool je i nadále osmý.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
eder

0:3 Nuňéz hattrick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele