36. kolo
13.05.2023 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Taiwo Awoniyi (© AFP)

Chelsea doma znovu nevyhrála, s Nottinghamem remizovala 2:2

Nottingham Forest je o další krůček blíže k záchraně, když se mu podařilo vydolovat bod za remízu 2:2 na půdě Chelsea. Londýnský celek předvedl další ze své sbírky slabých výkonů, a i když se mu v druhé půli podařilo skóre zásluhou dvou branek Sterlinga otočit, své vedení neudržel a z utkání tak bere pouze bod. Nottingham tak odskakuje sestupové propasti na rovné tři body.

V úvodu utkání se toho moc nedělo až do třinácté minuty, kdy si na centr Lodiho naběhl mezi stopery útočník Awoniyi, využil naprosto nesmyslného vyběhnutí brankáře Mendyho a hlavičkou doprostřed do prázdné branky otevřel skóre utkání. Domácí odpověděli hezkou přihrávkou Fernándeze, která do šance vysunula Sterlinga, toho ale v zakončení zablokoval vracející se Felipe. Příležitost na vyrovnání měl po centru Halla také Félix, ten ale svou hlavičku nasměroval pouze do rukavic Navase.

Druhou půli otevřela obří šance Nottinghamu po rohovém kopu. Hostující hráči využili nejistého pohybu brankáře Mendyho, rohový kop nasměrovali do malého vápna, který balón proletěl a na zadní tyči jej do prázdné svatyně mohl zasunout Niakhaté, jenže na míč těsně nedosáhl. A hosty to o chvilku později mrzelo dvojnásob - Madueke totiž vysunul Chalobaha, ten zpětnou nahrávkou našel Sterlinga, který ranou do protipohybu Navase srovnal.

O dalších sedm minut později byla Chelsea dokonce ve vedení, když Loftus-Cheek vysunul do levého křídla opět Sterlinga, ten si zasekávačkou posadil na zadek stopera Felipeho a ranou na zadní tyč skóre otočil. Chelsea byla v tu chvíli na koni a další nebezpečnou akci rozjížděl Madueke, jenže ten místo přihrávky na osamoceného Gallaghera začal kličkovat, o míč přišel a jen o pár minut později se musel pořádně chytit za nos.

Jeho spoluhráči totiž po celý zápas naprosto nezvládali bránit rohové kopy a dlouhá autová vhazování do vlastního pokutového území. Po jedné z těchto situací se k odraženému míči dostal Mangala, načechral míč zpět do malého vápna, kde si jej našel Awoniyi a hlavičkou zblízka srovnal na 2:2. Chelsea už se na žádnou další odpověď nevzmohla, dalekonosné rány Gallaghera a Félixe skončily mimo, a tak utkání dospělo k remíze 2:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele