1. kolo
06.08.2022 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Jorginho (© AFP)

Chelsea vybojovala tři body na Evertonu

Everton prohrál v úvodním kole Premier League s Chelsea 0:1. O jediný gól zápasu se v nastaveném čase prvního poločasu postaral z penalty Jorginho.

Domácí Toffees měli jako první větší šanci po rohovém kopu ve 25. minutě. Balon vracel zpět před bránu Mykolenko a našel spoluhráče Tarkowského, který prudkou hlavičkou nechal vyniknout gólmana Mendyho.

Ve 43. minutě James našel na hranici vápna Kantého, který vyslal pěknou střelu k tyči. Tu Pickford vyrazil jen před sebe přesně ke kopačce Raheema Sterlinga, jehož dorážka do prázdné brány však nemohla platit, protože v době střely svého spoluhráče byl v jasném ofsajdu.

První poločas se nakonec hodně protáhl, když v sedmé nastavené minutě fauloval ve vápně Bena Chilwella domácí Abdoulaye Doucouré. Pokutového kopu se ujal specialista Blues na tuto disciplínu Jorginho, který si počkal na Pickfordův pohyb a poslal míč na opačnou stranu k tyči.

Chvíli po začátku druhého poločasu mohlo být vyrovnáno. Demarai Gray předběhl v souboji o dlouhý nákop Thiaga Silvu, pak skrz jeho nohy vypálil křížně na zadní tyč, brazilský stoper ovšem stačil tečí přesměrovat jeho šanci na roh.

Everton pokračoval v tlaku a v 52. minutě vznikl po jeho rohovém kopu pořádný závar v pokutovém území. Mendy navíc vyběhl mezi hráče, takže jej na čáře zastupoval Azpilicueta. Gólman Chelsea se po několika hlavičkách k balonu přeci jen dostal.

Po hodině hry poslal Tarkowski parádní křiznou přihrávku na rozběhnutého Vitalije Mykolenka. Ten se však zřejmě příliš ukvapil a vyslal ránu z velké rány, která mířila nad břevno hostující svatyně.

V nastaveném čase ještě VAR posuzoval ruku ve vápně Chelsea, ale vše bylo v pořádku, a tak Chelsea vstoupila do nové sezony vítězně.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:3 (James, Havertz, Pulišič)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele