8. kolo
18.09.2022 15:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Neal Maupay (© AFP)

Pod Moyesem se houpe židle, Kladiváři podlehli Evertonu 0:1

Na rozdíl od svého úhlavního rivala Liverpoolu, který musel svůj duel s Chelsea odložit s ohledem na státní pohřeb královny Alžběty II., dnes fotbalisté Evertonu přivítali na domácím trávníku londýnský West Ham United. Oba kluby se zatím v lize velmi trápí, Toffees se nacházejí na 17. příčce a Hammers dokonce ještě o patro níže.

Po nezáživném prvním poločase vstřelil jediný gól utkání v 53. minutě Neal Maupay. Blízko srovnání byl v 74. hostující Benrahma, ale trefil jen tyč a West Ham tak zůstává v zóně sestupu. Pozice Davida Moyese je tedy značně nejistá.

Ani jeden z týmů se v současné době nenachází v příliš dobrém herním rozpoložení, což se bohužel od začátku podepisovalo i na dění na hřišti. Jak Toffees, tak Hammers zcela chyběl tah na branku, jejich útočné pokusy většinou končily ještě před pokutovým územím a hra se odehrávala převážně kolem středové čáry.

Domácí se snažili do šancí především prokombinovávat skrze Iwobiho či Gordona, ale brzdilo je příliš mnoho nevydařených přihrávek a nerozhodnost ve finální fázi. Hosté naopak sázeli na kreativitu a šikovnost Antonia, Bowena či Paquety, ale ani jeden z výše jmenovaných se nedokázal proti dobře organizované obraně Karamelek prosadit. Jedinými příležitostmi první půle tak byly lehké hlavičky Zoumy a Paquety, s nimiž si dokázal domácí gólman Begovič, který nahradil zraněného Pickforda, bez problému poradit. Obzvlášť přínos nové akvizice z Lyonu Lucase Paquety byl značným zklamáním, ačkoliv právě on by měl řídit ofenzivu Kladivářů. Na druhé straně zůstával za očekáváním Anthony Gordon.

Druhý poločas začal v o něco rychlejším tempu než první a ve 48. minutě se ve velmi nadějné pozici uvnitř vápna objevil Jarrod Bowen, jehož volej ale letěl vysoko nad domácí svatyni. Odpovědět se snažil Gray, Fabianski jeho pokus ze strany schoval v náručí. V 53. minutě však hostující gólman kapituloval. Na konci vydařené kombinaci domácích po ose Gray-Iwobi se k míči dostal Neal Maupay a tvrdou ranou na přední tyč zaznamenal svůj první gól v dresu Evertonu.

Nespokojený David Moyes následně stáhnul ze hřiště nevýrazného Paquetu s Fornalsem a na plac poslal Corneta s Benrahmou. Everton však dál tahal za delší konec provazu a hrozil především po křídelních prostorech, kde Graye příliš nestíhal Vladimír Coufal. Jeho parťák z reprezentace Tomáš Souček v 68. minutě nebezpečně hlavičkoval jen těsně vedle tyče.

Kladiváři se však začali zvedat, k čemuž měl přispět i příchozí útočník Scamacca. Blízko vyrovnání byl v 74. minutě střídající Benrahma, jehož technický pokus zpoza vápna se zakroutil do pravé tyče zkoprnělého Begoviče. West Ham dál stupňoval tempo a v 84. minutě měl Begovič co dělat s nájezdem Corneta. Everton se rozhodně musel obávat o své vítězství, ale nedařilo se mu podržet míč. Výhru nakonec i přesto uhájil.

Autor: David Ullrich / tmobileTV

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Moyes ven a to co nejdřív !!!!

Reagovat
OnlyWHU

V minulých zápasech s Evertonem jsme vytěžili z minima maximum, teď tomu bylo naopak. Je třeba ale vidět, že v PL máme drsný problémy dát jakkoliv gól. Spalování šancí na běžícím pásu! Vražedný standardky z loňska jsou fuč. A taky hra dopředu, v níž místo překvapujícího protiútoku nevěřícně sledujeme příhru zpět. Chybí nám rychlost, větší odvaha do toho jít a nakonec i ta přesnost. Útočíme sólo, max. ve dvou. Nesourodý tým se nestihl sehrát a velký ofenzívní posily zatím tápou. Začíná se nám bláto lepit na paty a začíná to být i trochu křeč. Potřebujeme už konečně VYHRÁT!!!! Příště? COYI!!!

Reagovat
OnlyWHU

...a to máme v příštím kole dalšího namočenýho. Ale alespoň je to doma. Snad nám pauza pomůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele