23. kolo
11.02.2023 16:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Harvey Barnes (© AFP)

Tottenham po cenném vítězství vyhořel. Leicester rozjel obrat dvěma slepenými góly

Leicester se nezalekl předcházející soupeřovy výhry nad Manchesterem City a ve 23. kole Premier League porazil na domácím hřišti Tottenham 4:1. Kohouti byli v úvodu lepším týmem, po vstřelení vedoucí branky ale jejich tlak opadl, na což domácí odpověděli dvěma trefami v rozmezí dvou minut. Velmi dobrým výkonem se prezentoval zejména Kelechi Iheanacho, který jeden gól připravil a další sám dal. S obdobnou bilancí mu zdárně sekundoval James Maddison.

Tottenham, kterému před zápasem patřila pátá příčka zaručující účast v Evropské lize, měl o chlup lepší bilanci než jeho soupeř. Zatímco Kohouti vyhráli poslední dvě střetnutí, Leicester uspěl jen jednou a ve druhém případě pouze remizoval s Brightonem. V tabulce byl ale celkový rozdíl mezi oběma týmy o něco propastnější. Leicesteru patřila až 14. pozice s pouhým tříbodovým náskokem na sestupové pásmo. Určitou šanci ale Liškám dávala absence Huga Llorise, který bude po výhře nad Citizens ještě několik týdnů mimo kvůli zranění.

Hosté od začátku podnikali výpady a postupné náznaky šancí byly čím dál vážnější. To vedlo až k zaváhání obrany domácích při rohu ve 14. minutě, po němž mohl v poklidu doklepnout míč do brány Rodrigo Bentancur. Tottenham následně působil trochu letargicky, z čehož ho probrala senzační pumelice z růžku pokutového území, kterou ve 23. minutě vyrovnal Nampalys Mendy. Bleskový obrat byl na světě hned po dvou minutách, když po špatné rozehrávce Londýňanů předložil Iheanacho míč před prázdnou branku Maddisonovi a ten se nemýlil. Skóre se ještě do poločasu měnilo ve prospěch Leicesteru, a to díky chirurgicky přesnému obstřelu Iheanacha.

Lišky držely soupeřův útok v šachu i v prvních minutách následujících po poločasové pauze. Za úvodní čtvrthodinu druhé půle dovolily hostům jedinou střelu a Antonio Conte mohl pouze zamračeně stát u postranní čáry. Hra se postupně přiostřila. Přibývalo nejen zranění, ale i žlutých karet, které rozhodčí sotva stačil vytahovat z kapsičky. Utkání mohl ukončit Harvey Barnes, jenž byl vybídnut hezkou kolmicí a ránou z první na vzdálenější tyč se nemýlil. Jeho radost ale kvůli ofsajdu překazil videorozhodčí. Mladý Angličan si ale spravil chuť v závěru zápasu, kdy se přízemním pokusem k tyči přece jen zapsal na střeleckou listinu. Utkání se pak už jen víceméně dohrávalo a rozdílem tří branek i skončilo.

Leicester tak získal důležité tři body a nadále uniká sestupové hrozbě. V příštím kole nastoupí 19. února na hřišti Manchesteru United. Tottenham se představí doma proti West Hamu.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele