32. kolo
22.04.2023 16:00 CET
3 : 2
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Liverpool v atraktivní přestřelce skolil Nottingham. Salah doplnil skvělé představení Dioga Joty

Liverpool ve 32. kole Premier League nepřipustil překvapení, když porazil na vlastním hřišti Nottingham 3:2. O úspěch Reds se zasadil především dvougólový Diogo Jota, jenž tak navázal stejnou porcí gólů na úspěšné utkání v Leedsu. Vítěznou branku nakonec proti vzdorujícím Forest zaznamenal až v 70. minutě Mohamed Salah, který se stejně jako jeho kolega prosadil po standardce. Forest se tedy ještě více přiblížili sestupu poté, co Leicester zvládl svůj duel s Wolves.

Tým z města Beatles zahrál v minulém kole do not svým fanouškům, když uštědřil bezmocnému Leedsu tenisový debakl 6:1. Také proti Nottinghamu se mohli střelci Liverpoolu činit, jelikož hostující celek nevyhrál od 5. února a stal se jedním z hlavních adeptů na přesun o soutěž níž. Forest potřebovali pohlídat zejména Salaha, jenž pomalu nacházel ztracenou formu, což stvrdil třemi góly v posledních dvou duelech.

Od úvodního hvizdu si The Reds vytvořili ohromnou převahu v držení míče, která prakticky celou první půli přesahovala hranici 80 %. V prvních 20 minutách se ale k nebezpečnému zakončení dostal pouze Ibrahima Konaté, jehož hlavička z nadějné pozice postrádala přesnost. Ve 27. minutě zahrozili domácí znovu a také tentokrát ze vzduchu. Hlavičkujícího Virgila van Dijka však fantastickým zákrokem vychytal nestárnoucí Keylor Navas. Další velkou příležitost si Liverpool vytvořil v závěru poločasu opět po přesném centru, jenže Diogo Jota nedokázal z bezprostřední blízkosti usměrnit míč mezi tři tyče.

Zatímco v prvním dějství se diváci na Anfieldu nedočkali ani jednoho přesného zásahu, v prvních 10 minutách druhého viděli rovnou tři. Jako první doťukl po rohovém kopu hlavou míč za bezmocného Navase Diogo Jota. Na branku portugalského křídelníka však bleskově odpověděl tečovanou ranou Neco Williams, jenž si tak připsal premiérový gól v Premier League proti týmu, v němž začínal svou kariéru.

Už v 55. minutě ale Nottingham inkasoval podruhé. Katastrofální bránění standardní situace potrestal ve vápně zcela osamocený Diogo Jota. Gólové hody pokračovaly v 67. minutě, kdy Morgan Gibbs-White krásným volejem uklidil balon k levé tyči. Jenže ani tentokrát se Forest neradovali z vyrovnaného stavu dlouho. Další zaváhání defenzivy hostů při bránění standardky potrestal ve skluzu zakončující Salah. Výsledek nezvrátil ani Brennan Johnson, jenž v závěru napálil břevno.

Liverpool splnil povinnost v cestě za pohárovou Evropou a zapsal na konto další tři body. V příštím kole Reds vycestují 26. dubna na hřiště West Hamu, Nottingham ve stejný den přivítá Brighton.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Blackprince

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele