10. kolo
28.10.2023 16:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Eddie Nketiah (© AFP)

"Kanonýři" neměli s ligovým otloukánkem slitování. Sheffield střelecké show Nketiaha nezabránil

Arsenal na domácí půdě v utkání 10. kola Premier League zvítězil nad posledním Sheffieldem 5:0, čímž potvrdil dobré momentální rozpoložení. Hned o tři góly Kanonýrů se postaral Eddie Nketiah, který už nyní vyrovnal své střelecké maximum v rámci jedné sezony. Londýňané se tak přiblížili městskému rivalovi Tottenhamu na rozdíl dvou bodů, hosté naopak jako jediní v lize na triumf stále čekají.

Hráči Arsenalu se oklepali z jediné porážky v letošní sezoně, která pro ně přišla na startu října v Lize mistrů proti Lens. V těžkém losu nejprve porazili Manchester City, poté uhráli bod na hřišti Chelsea a v týdnu dokázali zdolat také Sevillu. Dobrou formu a zároveň neporazitelnost v letošním ročníku Premier League chtěli Gunners natáhnout doma proti Sheffieldu. Ten naopak ještě nedosáhl ani na jedno vítězství a s pouhým jedním bodem se po devíti odehraných kolech nacházel na dně tabulky.

"Kanonýři" nechtěli nechat nic náhodě a od úvodního hvizdu potvrzovali roli favorita a drželi kontrolu nad zápasem pevně ve svých rukou. S vypracováním výraznější příležitosti ale měli v úvodu značné potíže. Až ve 28. minutě Declan Rice vyslal do pokutového území přízemní střílenou přihrávku, kterou si Nketiah prvním dotykem efektně zpracoval, obehrál obránce a překonal bezmocného brankáře. Svěřenci Mikela Artety pokračovali i nadále v nastoleném stylu hry, a do šatny si tak odnesli hubený jednogólový náskok.

Ten se jim však podařilo navýšit hned v 51. minutě. Brankář The Blades vyrazil balon jen ke Nketiahovi, který ho bez váhání uklidil do pravého horního rohu. Anglický střelec přidal svou třetí branku v 58. minutě, kdy si našel prostor za hranicí vápna, odkud tvrdou ranou vymetl pavučinky z levé šibenice. Dvě rychlé trefy tým ze Sheffieldu doslova zmrazily.

V 88. minutě se navíc Londýňanům naskytla příležitost v podobě pokutového kopu, kterou střelou doprostřed branky zužitkoval Fábio Vieira. V nastavení pak debakl gólem korunoval Takehiro Tomijasu.

Arsenal tak doma potvrdil roli favorita a získal další tři body. Následující ligový zápas odehrají oba celky 4. listopadu. Gunners zavítají na hřiště Newcastlu, Sheffield změří síly s Wolves.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele