6. kolo
23.09.2023 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Evertonu (© AFP)

"Karamelky" se konečně dočkaly sladké odměny. Na hřišti Brentfordu rozhodl Tarkowski

Everton v šestém kole Premier League ukončil čekání na ligové vítězství, když na půdě Brentfordu zvítězil 3:1. Karamelky se vedení ujaly již v šesté minutě po přesném zásahu Abdoulaye Doucorého, na trefu malijského záložníka ale domácí ještě v první půli zásluhou Mathiase Jensena odpověděli. Tým z Liverpoolu si přesto odvezl z Londýna všechny body, když o jeho vítězství rozhodl v 67. minutě svou druhou brankou v dresu Blues James Tarkowski.

Liverpoolský Everton v úvodních kolech navázal na minulou sezonu, ve které se s obrovským štěstím zachránil až v posledním zápase. Od startu nového ročníku Karamelky ani jednou nezvítězily, přičemž hned čtyřikrát odešly z utkání s prázdnou. S jedním bodem se tak topily u dna tabulky s nováčky z Burnley a Lutonu. Fanouškům Toffees nedělala radost ani ofenziva, která dosud vstřelila pouhé dva góly. Brentford ale také nezářil oslnivou formou, díky několika remízám se však držel v klidném středu tabulky.

Vstup do duelu s Evertonem se Včelám nevydařil, když již v šesté minutě překonal Doucouré domácího gólmana nechytatelným projektilem k tyči. V závěru úvodní čtvrthodiny mohl náskok Karamelek navýšit Dwight McNeil, přízemní ranou ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Domácí se nepoučili a jen o chvíli později pustili tým z Liverpoolu do další šance, osamocený Vitalij Mykolenko ale zakončil pouze nevýrazně do středu branky.

Obraně Bees dělal problémy především aktivně hrající Doucouré, krátce před půlhodinou zachránilo Brentford po pumelici hostujícího záložníka břevno. Promarněných příležitostí museli Blues litovat, neboť o pár okamžiků později vyrovnal ranou k tyči Jensen. Na úder dánského záložníka mohl v závěru první půle navázat Keane Lewis-Potter, jenže pas na zadní tyč i díky skvělému defenzivnímu zákroku Tarkowskiho nevyužil.

Tým z Liverpoolu pokračoval v aktivním výkonu i po změně stran. Krátce před hodinou hry se k zakončení ve vápně probojoval Amadou Onana, hlavička hostujícího středopolaře ale zamířila mimo. Včely se do blízkosti branky Jordana Pickforda nedostávaly a po většinu času čelily převaze Toffees. Tu zužitkoval v 67. minutě Tarkowski, když Marka Flekkena překonal hlavičkou po rohovém kopu.

Brentford mohl na inkasovanou branku odpovědět už o chvíli později, při závaru v pokutovém území Blues ale Ethan Pinnock napálil pouze jednoho z bránících hráčů. V 71. minutě tak udeřil opět tým z Merseyside, když Dominic Calvert-Lewin zakončil rychlý protiútok Evertonu přesnou přízemní ranou. Závěr duelu si hosté pohlídali a Bees již do větších příležitostí nepustili.

Everton tak dokázal prolomit výsledkovou krizi a na půdě Bees vybojoval plný počet bodů. V dalším ligovém utkání se 30. září střetne s Lutonem, Brentford změří o den později síly s Nottinghamem.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele