23. kolo
05.02.2024 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Phil Foden (© AFP)

Létajícím Holanďanem střeženou bránu odemkl třemi góly specialista na Brentford Foden

Fotbalisté Brentfordu nenavázali na předchozí dvě vítězná střetnutí s Manchesterem City a v dohrávce 23. kola anglické nejvyšší soutěže prohráli 1:3. Dlouho je držel ve hře Mark Flekken, jenž se už v úvodním dějství prezentoval kromě devíti zákroků také asistencí, kterou zaznamenal jako první brankář v ligovém ročníku. Pak však začal úřadovat Phil Foden. Ten těsně před odchodem do kabin vyrovnal a už v 70. minutě měl na svém kontě hattrick, čímž dokonale potvrdil fakt, že se mu ve vzájemných soubojích nadmíru daří. Citizens v dosavadních pěti střetnutích v Premier League dali sedm branek a pět z nich měl na svědomí Foden.

Citizens chtěli na hřišti Brentfordu navázat na skvělou formu, která je v posledních několika týdnech provázela. Svěřenci Pepa Guardioly totiž vyhráli osm soutěžních střetnutí po sobě, přičemž hořkost porážky poznali naposledy 6. prosince. Bees se naopak trápili, když z předchozích osmi ligových klání až sedmkrát padli. Navíc si museli dávat velký pozor i na uzdraveného Erlinga Haalanda.

Norský kanonýr na svou šanci nečekal dlouho a nebylo překvapením, že mu ji připravil Kevin De Bruyne. Přízemní centr ryšavého špílmachra se Haaland snažil z hranice malého vápna usměrnit do sítě, míči se ale do cesty postavil stoper Ethan Pinnock. Posléze to hned dvakrát zkoušel zpoza pokutového území druhý člen obávaného ofenzivního tandemu Julián Álvarez, nicméně jeho obstřely v obou případech zneškodnil Flekken. Nizozemský brankář dal svému dosavadnímu výkonu třešničku ve 21. minutě, kdy jeho výkop propadl až k Nealu Maupayovi a ten otevřel po samostatném úniku skóre. Ve zbytku první půle Včely vyrovnaly hru, jenže několik vteřin před odchodem do kabin hrubě chyboval Pinnock a Foden bez problémů srovnal.

Stále teprve 23letý Angličan potvrdil svou specializaci na Včely v 53. minutě, kdy po jemném centru De Bruyneho hlavou procedil balon za Flekkena. Nezlomní Londýňané se pak sympaticky hnali za vyrovnáním, v cestě za ním jim ale kromě Edersona stáli i obětaví obránci, když například velkou šanci Christiana Nörgaarda zablokoval Rúben Dias. Vzadu je však dál zlobil Foden, jenž v 70. minutě prošel středem defenzivy a zkompletoval hattrick.

Citizens tak zareagovali na ztrátu Liverpoolu a získali tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 10. února. Manchester City změří síly s Evertonem, Bees zavítají na hřiště Wolves.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

1:3

Reagovat
El Cid z City

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele