30. kolo
31.03.2024 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

David Raya (© Arsenal FC)

Gólové koření nedodal velikonočnímu šlágru ani Gabriel Jesus. Remíza potěšila Liverpool

Fotbalisté Manchesteru City remizovali ve 30. kole Premier League na domácím hřišti s Arsenalem 0:0. Klíčový souboj v boji o titul kontrolovali většinu času Citizens, jenže kompaktní defenziva Gunners je do výraznějších příležitostí nepouštěla. Na druhé straně se neujalo ani žádné ze zakončení bývalého útočníka úřadujícího mistra Gabriela Jesuse, jenž se v základní sestavě objevil poprvé od konce ledna. Nerozhodný výsledek tak ve vyrovnaném závodě o trofej anglické nejvyšší soutěže nejvíce potěšil Liverpool, který se dostal na první místo s dvoubodovým náskokem.

Arsenal hájil první pozici, o kterou měl podle predikcí sázkových kanceláří na hřišti Citizens přijít. Gunners na Etihad Stadium naposledy bodovali před téměř osmi lety, přičemž v minulých pěti případech tam třikrát padli minimálně o tři branky. Světlemodří navíc brali duel velmi vážně, o čemž svědčila i slova Erlinga Haalanda, který na tiskové konferenci norské reprezentace několikrát zmínil jeho důležitost.

O úvodní ohrožení branky se postaral hostující útočník Gabriel Jesus, jenž si nejprve hrudí šikovně zpracoval míč, následná střela však rozvlnila jen boční síť. Daleko větší příležitost diváci viděli v 15. minutě na druhé straně hřiště, když se k hlavičce z bezprostřední blízkosti dostal Nathan Aké, nicméně David Raya byl skvěle postaven a nebezpečný pokus pokryl.

Po změně stran se iniciativy chopili Citizens, které mohl poslat do vedení Mateo Kovačič. Obstřel chorvatského středopolaře na vzdálenější tyč ale o kousek minul brankovou konstrukci. Arsenal mohl poté poslat do varu Gabriel Jesus, prudký pas Bukaya Saky před poloprázdnou branku byl však pro brazilského kanonýra moc dlouhý. Světlemodří začali mít s přibývajícím časem velkou herní převahu. Z té plynuly i příležitosti, jednu takovou měl v 84. minutě po rohovém kopu Haaland, k překvapení všech na stadionu ale norský kanonýr v rozhodující chvíli skákající míč netrefil.

Arsenal tak na stadionu, na němž prohrál předchozích sedm ligových vzájemných střetnutí, získal alespoň bod. V příštím kole se 3. dubna střetne s Lutonem, Citizens ve stejný den vyzvou Aston Villu.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (7)

Přidat komentář
pesky passer-by

0:4

Reagovat
Pepik1212

Je ti dobře vem si léky nebo už to neber

Reagovat
pesky passer-by

Upokoj sa.

Reagovat
Pepik1212

Reagovat
MCFC_8

3:1

Reagovat
Pepik1212

Bude to zajímavé za mně 2:0 nebo spíš 2:1

Reagovat
funkyman

Nuda v Brne, prekaucovany od Pepeho a pokakany od Artetu, treti sa smeje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele