17. kolo
16.12.2023 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Nathaniel Clyne a Michael Olise v souboji s domácím Rodrim (© AFP)

Citizens před odletem do Saúdské Arábie senzačně ztratili. Body se dělily po penaltě z nastavení

Hráči Manchesteru City remizovali v 17. kole Premier League na vlastním hřišti s Crystal Palace 2:2. Domácí sice začali utkání velmi aktivně a jejich snaha vyvrcholila dvěma góly, v závěrečné čtvrthodině ovšem o zdánlivě pohodlné vedení nečekaně přišli. Klíčovým mužem vzdoru hostů byl Jean-Philippe Mateta, jenž nejprve snížil a v nastavení vybojoval penaltu, kterou proměnil Michael Olise.

Pro úřadujícího mistra se jednalo o poslední zápas před mistrovstvím světa klubů konaným v Saúdské Arábii, na něž nakonec odcestuje s jedinou výhrou z posledních šesti ligových klání. Orli z Londýna na Etihad Stadium bodovali už počtvrté od konce roku 2018.

Manchester City přerušil překvapivou čtyřzápasovou sérii bez vítězství v Lutonu, i tam se však na úspěch překvapivě nadřel. Podobná slova se dala použít i pro středeční duel Ligy mistrů v Bělehradě, tam ovšem Guardiola nechal odpočívat opory týmu. Crystal Palace sice přijíždělo s tristní formou v zádech, na trávníku obřího favorita se mu ale v posledních letech nebývale dařilo. Z předchozích pěti vystoupení na Etihad Stadium hned čtyřikrát nastřílelo minimálně dvě branky.

Už v páté minutě mohli Citizens vstřelit první gól, ale hlavičku Juliána Álvareze vytáhl skvělým zákrokem Dean Henderson. Neuspěl ani Rodri, jehož střelu na zadní tyč srazil mimo bránu Tyrick Mitchell. Ve 24. minutě už se domácí radovali, když Phil Foden výborně přihrál Jacku Grealishovi a ten se zblízka nemýlil. Situaci ještě řešil VAR, ale zakončující hráč v ofsajdu nestál, a světlemodří se tak dočkali zaslouženého vedení. Sporná situace se udála ve 43. minutě, kdy Ederson sestřelil před pokutovým územím jednoho z hráčů hostujícího týmu, odnesl si však jen žlutou kartu.

V 53. minutě Álvarez dostal míč do brány, gól byl ale velmi rychle odvolán kvůli ofsajdu Grealishe. To neplatilo o dvě minuty později, kdy se pohotovou střelou uvnitř pokutového území prosadil Rico Lewis. Šanci na další trefu Manchesteru měl Bernardo Silva, jeho střelu z dálky ovšem výborně pokryl brankář Henderson. Hosté poměrně nečekaně snížili v 76. minutě. Jeffrey Schlupp zpracoval dlouhý míč a předložil ho Matetovi, který možnost ke skórování dokonale využil. V poslední nastavené minutě Foden fauloval ve vápně jednoho z hráčů Crystal Palace a nařízenou penaltu proměnil Olise, který tak zachránil pro Orly remízu.

Favorit z Manchesteru tak na svém stadionu remizoval už ve třetím ligovém klání za sebou. Příští kolo ho čeká kvůli klubovému šampionátu až 27. prosince, kdy se představí na půdě Evertonu. Crystal Palace už 21. prosince přivítá Brighton.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

Ciste konto!!! 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál... City v bojích o titul nikomu chybět nebudou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele