14. kolo
03.12.2023 17:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Oslavující Dejan Kulusevski (© AFP)

Rozložený Tottenham se vzepřel osudu. Strhující zápas se Citizens dovedl k remíze Kuluševski

S výraznými absencemi bojující fotbalisté Tottenhamu překvapili Etihad Stadium, když ve 14. kole Premier League remizovali s Manchesterem City 3:3. Jednou z hlavních postav zápasu se stal Heung-Min Son, jenž nejprve poslal v šesté minutě Spurs do vedení, jen o tři minuty později si ovšem vsítil vlastní gól. Domácí se poté prosadili ještě dvakrát, urputný soupeř však pokaždé našel na jejich trefy odpověď. Pod definitivní podobu výsledku se podepsal v 90. minutě Dejan Kuluševski, jenž tak zamezil první čtyřzápasové sérii porážek Spurs od roku 2004. V táboře The Sky Blues naopak zavládl smutek, protože si připsali třetí dělbu bodů v řadě.

Zatímco mezi srpnem a říjnem Ange Postecoglou posbíral třikrát v řadě cenu pro nejlepšího manažera měsíce, jelikož jeho tým šlapal jako namazaný stroj, duelem s Chelsea ze začátku listopadu se vše pokazilo. Při výrazné porážce totiž Spurs ztratili několik hráčů pro disciplinární, ale zejména také zdravotní důvody, a s těmito absencemi se nedokázali vypořádat. Lehká klopýtnutí postihla v posledních týdnech i favorita soutěže, byť v případě Citizens se tato zaváhání rovnala jen dvěma po sobě jdoucím remízám.

Po úvodní aktivitě favorita Tottenham šokoval v šesté minutě Etihad Stadium. Po skvělém sprintu přes celé hřiště zakončil učebnicový brejk Son, jenž tvrdou pumelicí doslova propálil Edersona. Korejskému kanonýrovi ovšem úsměv na tváři příliš dlouho nevydržel. Jen o pár chvil později si totiž vstřelil vlastní gól, když po přímém kopu Citizens nešťastně tečoval centr od Juliána Álvareze za záda bezmocného Guglielma Vicaria. Hráči v bledě modrých dresech i nadále tlačili na rozehrávku soupeře, což jim vyneslo další obrovskou šanci. Tu ovšem spálil Erling Haaland, který trestuhodně netrefil poloodkrytou branku. Manchester nakonec svou územní převahu ještě v první půli využil. Po půlhodině hry se prosadil Phil Foden, který po přihrávce od Álvareze na hranici malého vápna umístil míč do levého rohu hostující brány.

Tottenham mohl být rád, že do druhého dějství nastupoval pouze s jednogólovým mankem, jelikož Citizens v první půli dvakrát rozezvonili tyč. Ještě větší radost ovšem pro Kohouty přišla v 69. minutě, kdy Giovani Lo Celso krásnou technickou střelou k levé tyči vyrovnal. The Sky Blues se nechtěli se třetí remízou v řadě spokojit, a tak se v závěru utkání snažili vsítit vítězný gól. Vstřelit branku se nakonec povedlo střídajícímu Jackovi Grealishovi, který po asistenci od Haalanda z pokutového území propálil Vicaria. Rozhodující trefa to však nebyla, jelikož v 90. minutě srovnal přesnou hlavičkou pod břevno Kuluševski.

Noční můra Pepa Guardioly v podobě soubojů s Tottenhamem se tak znovu zhmotnila a jeho svěřenci získali jen bod. V příštím kole se už 6. prosince představí na půdě Aston Villy, Spurs o den později přivítají West Ham.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0 Haaland, Foden

Reagovat
Amon

Vicario - Porro, Emerson, Davies, Udogie - Bissouma, Højbjerg, Lo Celso - Kulusevski, Son, Johnson

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele