21. kolo
13.01.2024 18:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Kevin De Bruyne (© AFP)

Vynikající Dúbravka dlouho dusil Citizens, obrat rozjel nástup belgické superstar

Manchester City v bláznivém utkání 21. kola Premier League porazil Newcastle na jeho hřišti 3:2. Gólovou přestřelku odstartovala ve 26. minutě nádherná patička Bernarda Silvy. Straky sice ještě do konce prvního dějství otočily vývoj střetnutí, po změně stran ovšem na hřiště přišel Kevin De Bruyne, jenž nejprve sám skóroval a poté v nastaveném čase druhé půle nádhernou asistencí přispěl k vítězné trefě Oscara Bobba. Norský mladík svou první branku v nejvyšší anglické soutěži zaznamenal proti do té doby skvěle chytajícímu Martinovi Dúbravkovi.

Newcastlu se závěr minulého roku nevydařil. Konec v Lize mistrů a pět proher z předešlých šesti duelů Premier League nevykouzlilo na tvářích fanoušků příliš úsměvů. V posledním soutěžním utkání ale Magpies v Tyne-Wear derby porazili Sunderland, a udělali tak důležitý krok k návratu staré formy. Nyní se proti nim ovšem postavili silní Citizens, kteří usilovali o návrat do čela.

Úvod duelu přinesl kromě neuznaného gólu Seana Longstaffa i zranění Edersona, za něhož musel do branky naskočit Stefan Ortega. Od této chvíle sice působili živějším dojmem Citizens a v polovině první půle se mohli radovat. Silva uklidil přízemní centr Kylea Walkera efektní patičkou do sítě a poslal Manchester do vedení.

Portugalec pak mohl přidat také druhý gól, jenže jeho ránu z první skvěle vychytal Dúbravka, a na tahu tak byl Newcastle. Ve 35. minutě po ose hřiště všem utekl Alexander Isak a povedeným obstřelem na zadní tyč oslavil svůj 50. start v dresu Magpies. Na svého kolegu navíc ani ne za dvě minuty navázal Anthony Gordon, který sice šel na Ortegu z o něco většího úhlu, výsledek jeho snažení však byl totožný. Do kabin tedy s náskokem překvapivě zamířili domácí.

O narušení tohoto stavu se krátce po návratu na trávník pokusil Julián Álvarez, jeho výborně kopnutou standardku ale bravurně zneškodnil Dúbravka. Další šanci vyrovnat měl po více než hodině hry na kopačce Phil Foden, proti ovšem opět byla slovenská reprezentační jednička.

Stejně jako v pohárovém zápase se pak dostal na hřiště z lavičky i uzdravený De Bruyne a efekt přišel prakticky okamžitě. Trvalo to pouhých pět minut, než si belgický kouzelník vzal míč ve středu hřiště, prošel s ním až k vápnu a nenápadným projektilem jej uklidil k tyči. V nastaveném čase navíc ukázal De Bruyne svou genialitu podruhé. Nádherným centrem našel střídajícího Bobba, ten udělal kličku Dúbravkovi a pohodlně vystřelil svému týmu vítězství.

Manchester tak v St. James' Parku nakonec uspěl. V dalším kole jej čeká 31. ledna souboj s Burnley, Newcastle se o den dříve střetne s Aston Villou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele