4. kolo
02.09.2023 13:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Evertonu (© AFP)

Zachránce Evertonu opět přispěchal na pomoc, první bodový šíp Sheffieldu ale vyslal Archer

Fotbalisté Evertonu remizovali ve čtvrtém kole anglické Premier League na hřišti Sheffieldu United 2:2. Dobrý start Karamelek do zápasu obstaral ve 14. minutě Abdoulaye Doucouré. Tím byl mimo jiné ukončen gólový půst hostů trvající od posledního kola minulé sezony, kdy svou trefou zachránil liverpoolský celek mezi anglickou elitou právě důrazný záložník z Mali. Nováček na jeho trefu ale dokázal najít ještě v první půli hned dvojnásobnou odpověď, když nejprve srovnala čerstvá posila Cameron Archer a následně stejný hráč trefil tyč, od níž se míč odrazil do zad gólmana a poté i do sítě. Výslednou dělbu bodů nicméně zajistil Arnaut Danjuma.

Žiletky v minulém kole předvedly své ostří a téměř obraly mistra z Manchesteru City. Výrazného favorita k očekávanému úspěchu dovedla až trefa Rodriho z 88. minuty, a Sheffield tak v tabulce nadále zůstával bez jediného bodu. Stejně, navíc ještě s horším skóre, na tom byl poměrně překvapivě Everton, který přitom nemohl žehrat na nepříznivý los, když na svém stadionu přivítal Fulham a Wolves. Ani jednomu z těchto celků, stejně jako Aston Ville, však Karamelky nedaly ani gól.

Ve vyrovnaném úvodu zahrozil jako první tým z Sheffieldu, hlavička kapitána Johna Egana ale zamířila jen do rukavic připraveného hostujícího brankáře. Na první změnu skóre se čekalo do 14. minuty, kdy střelecký půst Evertonu ukončil Doucouré, jenž po rohovém kopu nadvakrát překonal Wese Foderinghama. Vedení Toffees mohlo být již o chvíli později dvojnásobné, Danjuma však nadějné přečíslení vyřešit nedokázal. Ve 21. minutě byl znovu v akci Jordan Pickford, jehož pozornost prověřil přízemním projektilem Gustavo Hamer. Krátce po půlhodině hry již Angličan inkasoval, když jej střelou k pravé tyči překonal debutující Archer. The Blades ještě před odchodem do šaten dokonali obrat a opět u toho byl Archer, po jehož ráně do tyče se míč od Pickfordových zad odrazil až do sítě.

Karamelky mohly s odpovědí přispěchat již krátce po změně stran, Danjuma však z přímého kopu pálil jen do zdi. Tým z Liverpoolu byl za svůj aktivní vstup do druhého poločasu odměněn v 55. minutě, kdy se po rychlém protiútoku a centru na zadní tyč prosadil Danjuma. Jen o chvíli později mohli Red and White Wizards po zaváhání Nathana Pattersona přispěchat s odpovědí, nicméně Yasser Larouci z hranice malého vápna zamířil vysoko nad. Hostující defenziva byla znovu v permanenci v 74. minutě, kdy ranou z voleje vyzkoušel Pickfordovu pozornost střídající Luke Thomas. V nastaveném čase měl na hlavě rozhodnutí Oliver McBurnie, hlavičku domácího útočníka ale vytěsnil Pickford pohotovým zákrokem na břevno.

Souboj dvou celků, jimž se start sezony vůbec nepovedl, tak skončil bez vítěze. Sheffield se po reprezentační přestávce představí 16. září na hřišti Tottenhamu, Everton ve stejný den přivítá Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele